CHPde 34. Olağan Kurultaya doğru

CHPde 34. Olağan Kurultaya doğru -CHP İstanbul Milletvekili Tekin: -Bu kurultayda, Türkiyenin bütün beklentilerine cevap verebilecek, gerçekten bu beklentilerin üstesinden gelebilecek bir kadroya ihtiyaç var -CHPye oy ve


YOZGAT (A.A) - CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, partisinin 17-18 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek 34. Olağan Kurultayına ilişkin, Bu kurultayda, Türkiyenin bütün beklentilerine cevap verebilecek, gerçekten bu beklentilerin üstesinden gelebilecek bir kadroya ihtiyaç var dedi.
     Tekin, Ankaranın Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve parti üyeleriyle CHP Yozgat İl Teşkilatını ziyaret etti.
     Tekin, burada yaptığı açıklamada, Türkiyenin iş kazaları bakımında dünyada birinci sırada yer aldığını öne sürdü.
     AK Parti iktidarı döneminde 10 bin 500 insanın iş kazalarında hayatını kaybettiğini ifade eden Tekin, şöyle devam etti:
     Son günlerde Samsunda 13 yurttaşımız hayatını kaybetti. Daha önce Zonguldak, Bartın, Rize, Giresun ve Ayamama Deresi... Bütün bunlara baktığımızda 138 insan derelerde boğularak hayatını kaybetmiştir. Bunların hiçbirisi doğal felaket falan değildir. Tamamen devlet eliyle yapılmış bir felakettir. Kentsel dönüşümün tartışıldığı bir ortamda Samsundaki 13 yurttaşımız neden hayatını kaybetmiştir, nedir bu kentsel dönüşüm- Buraya bir bakalım zahmetinde bulunmayanlar, yarın büyük bir pişmanlık duyacaklardır. Yani en azından önümüzdeki süreçte yeni bir Samsunun yaşanmaması için Kentsel Dönüşüm Yasasının yeniden ele alınması lazım. Aksi takdirde TOKİ dersiniz, şu dersiniz, bu dersiniz, yüzlerce yurttaşımız hayatını kaybeder. Bu dereler tarih boyu vardı. Ne gariptir ki AKP döneminde patlama başladı. İncelenmez mi neden, niçin, niye, hangi gerekçeyle- Çünkü bütün dere yataklarıyla oynadılar.
    
     -HAS Partideki gelişmeler-
    
     Bir gazetecinin HAS Partideki gelişmelere ilişkin, HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlunun açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz şeklindeki soruya karşılık Tekin, Sayın Bekaroğlunun dünkü basın toplantısını dikkatle izledim, kendisini yürekten kutluyorum. Sayın Bekaroğlu, sadece bugün değil, son 20 yıllık siyasi yaşamında, 28 Şubat dönemi dahil olmak üzere, cezaevlerindeki sorunların, insan hakları ihlallerinin olduğu dönemde, her yerde yiğitçe tavır koymuştur. Bu yiğitçe tavrından dolayı kendisini kutluyorum dedi.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Orhan Canbulatel
     Yayıncı J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber CHPde 34. Olağan Kurultaya doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER