CHPden 2B mitingi

CHPden 2B mitingi -CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: Bu memlekette kim Hakkım, hukukum, kendi hakkımı sana yedirmem diyorsa sarılır, takip edilir


ANTALYA (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, 2B konusunda Antalyada düzenledikleri mitinge katılmak isteyen köylülerin engellenmeye çalışıldığını iddia ederek, Bu memlekette kim Hakkım, hukukum, kendi hakkımı sana yedirmem diyorsa sarılır, takip edilir dedi.
     CHP İl Başkanlığı tarafından Antalyanın Aksu ilçesinde belediye hizmet binası önündeki alanda düzenlenen mitingde, 2B Yasası kapsamındaki araziler için belirlenen rayiç bedeller protesto edildi. Mitinge, partililer ve bazı köylüler katıldı.
     Mitingde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, mitinge katılmak isteyen köylülerin, Mitinge marjinal gruplar katılacak, olay çıkacak denilerek engellenmeye çalışıldığını öne sürdü.
     Günaydın, meydanda alınan güvenlik tedbirlerine dikkati çekerek, Sizin bir suçunuz var. Siz hakkınızı arıyorsunuz. Sizin suçunuz budur. Bu memlekette kim Hakkım, hukukum, kendi hakkımı sana yedirmem diyorsa sarılır, takip edilir diye konuştu.
     Geçen hafta 2B kapsamındaki araziler için belirlenen rayiç bedelleri protesto eden bazı köylülerin gözaltına alındığını anımsatan Günaydın, bu uygulamaların köylüleri yıldıramayacağını ifade etti. Hükümetin tarım politikalarını eleştiren Günaydın, şöyle konuştu:
     1980 yılında 19 milyon keçi vardı. Şimdi bu memlekette 6 milyon keçi kaldı. Her 3 keçiden 2sini kestirdiler. Niye keçi varlığını bitirmeye çalışıyorlar- Keçiler ormanlara zarar veriyormuş. Ormanlara zarar veren keçiler var. Onlar gömlek giyiyorlar, kravat takıyorlar, onlar takım elbiseyle dolaşıyorlar. O iki ayaklı keçilere dikkat edin. Onlar uluslararası şirketlerin adamları, onlar AKPnin vekilleri. Onlar yandaş sermaye.
     Günaydın, 2B arazilerinin köylüye ücretsiz verilmesi gerektiğini savundu. Bu konudaki ısrarlarını sürdüreceklerini belirten Günaydın, rayiç bedellerin mutlaka indirileceğini bildirdi.
     Günaydın, 2B Yasası ile köylülerden alınacak arazilerin, yabancılara satılmasının ya da kentsel dönüşümde kullanılmasının düşünüldüğünü iddia etti.
    
     -CHP İl Başkanı Kök-
    
     CHP İl Başkanı Devrim Kök de 2B sorununun çözülmesi için çalıştıklarını anlattı. Kök, rayiç bedelin yüzde 70ini ödeme şartının, tepkilerin ardından yüzde 50ye çekildiğini ancak bu oranın da yüksek olduğunu savundu.
     Geçen hafta yapılan eylemlerde bazı köylülerin gözaltına alındığını ve o süreçte CHPli avukatların köylülerin yanında olduğunu kaydeden Kök, bundan sonra da köylünün yanında yer almaya devam edeceklerini belirtti.
     Köylülerden yol kapatma gibi eylemlerle mücadeleye gölge düşürmemelerini isteyen Kök, iktidarın 2B ile ilgili geri adım atma mecburiyetinde olduğunu öne sürdü.
     Mitingde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar ile bazı belediye başkanları da yer aldı.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş / Güç Gönel
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER