CHPli milletvekilleri, toptancı halini ziyaret etti

CHPli milletvekilleri, toptancı halini ziyaret etti


ANTALYA (A.A) - CHP Antalya Milletvekilleri Yıldıray Sapan ve Arif Bulut, Antalya Toptancı Halini ziyaret etti, üretici, toptancı ve komisyoncularla görüştü.
     Toptancı halinde üretici, komisyoncu ve tüccarlarla görüşen milletvekilleri, sorunları dinledi. Ziyaretin ardından açıklama yapan Milletvekili Sapan, tarım üreticisinin ve komisyoncuların durumlarının kötü olduğunu savundu.
     Tarım üreticisinin özellikle mazot ve gübre gibi girdilerin yüksekliğinden ve tarladaki, seradaki ürünün para etmemesinden yakındığını kaydeden Sapan, üreticinin 10 kuruşa satmak zorunda kaldığı ürünün, tezgahlarda 2-3 lira olduğunu anlattı.
     Üreticilerin sürekli zarar ettiklerini ve kredi borçlarını ödeyemez duruma geldiklerini ileri süren Sapan, Üreticiler her geçen gün artan icralarla boğuşuyor. Tarımdaki kriz ve çek yasası yüzünden toptancı halinde iflaslar yaşanıyor. İş yerleri yüzde 75 oranında değer kaybetti dedi.
     Milletvekili Bulut ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Ekerin tarımdaki krizi görmezden geldiğini öne sürerek, Mehdi Eker, tarımda Avrupanın birincisi olduğumuzu, işlerin iyi gittiğini söylüyor. Bakan Eker, Antalya Toptancı Haline gelsin, oradaki durumu gördükten sonra aynı sözleri söylesin diye konuştu.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber CHPli milletvekilleri, toptancı halini ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER