CHP Adana Milletvekili Develi, vatandaşların sorunlarını

CHP Adana Milletvekili Develi, vatandaşların sorunlarını dinledi (Fotoğraf)


ADANA (A.A) - CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, Kozan ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
     Kozamda esnaf ziyareti gerçekleştiren Develi, AK Parti ve MHP tarafından meclis gündemine getirilen erken yerel seçim tarihi konusunda anlaşma sağlanamadığı için CHP olarak mecliste Hayır oyu verdiklerini belirtti.
     Önerdiğimiz 3 Kasım tarihi olsaydı erken yerel seçim yasa tasarısına destek verecektik diyen Develi, ancak AK Parti ve MHPnin ısrarla tarihin değiştirilesini istemediklerini kaydetti.
     İki partinin mecliste de yeterli çoğunluğu bulacaklarını zannederek oylamaya gittiklerini bildiren Develi, şunları kaydetti:
     Ama her iki siyasi partinin bazı milletvekilleri oylamaya gelmediler. Oylamaya gelmeyince 367 yerine 360 oy alarak erken yerel seçimlerinin referanduma gitmesine yol açtılar. Biz CHP olarak erken yerel seçimlerinin yapılması istiyoruz. Ama tarih olarak 27 Ekim yerine 3 Kasım olması şartıyla. Önümüzdeki hafta içinde meclise getirilecek olan Büyükşehir Belediye Kanununun ne getirip ne götüreceğini inceliyoruz. Bu konuda tüm milletvekillerimiz seçim bölgelerinde vatandaşlara bilgi veriyor. Bu arada yapılacak olan Belediye Başkanlık seçimlerinde CHP olarak tamamını almaya talibiz. Buna Kozan da dahildir.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber CHP Adana Milletvekili Develi, vatandaşların sorunlarını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER