CHP Adana Milletvekili Özgümüş:

CHP Adana Milletvekili Özgümüş: -CHP, Cumhuriyetin kuruluş felsefesinde var olan Yurtta Sulh, Cihanda Sulh ilkesine sıkı sıkıya bağlı olarak, barışı ve halkların kardeşliğini savunmaya devam edecektir


ADANA (A.A) - CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, CHPnin Cumhuriyetin kuruluş felsefesinde var olan Yurtta Sulh, Cihanda Sulh ilkesine sıkı sıkıya bağlı olarak, barışı ve halkların kardeşliğini savunmaya devam edeceğini belirtti.
     Özgümüş, yazılı açıklamasında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelikin basında çıkan CHPnin bölge vizyonu yok şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi.
     AK Partinin bölge vizyonunun tamamen batı sermayesinin çıkarlarına yönelik, Türkiyeyi itibarsızlaştıran ve yalnızlaştıran bölge taşeronluğu olduğunu ileri süren Özgümüş, şöyle devam etti:
     Sizin bölge vizyonunuz nedeniyle ve sizin desteğinizle batının haçlı orduları Irakta bir milyondan fazla Müslümanı öldürüp, binlerce Müslüman kadına tecavüz etti. Sizin vizyonunuza göre, Kuzey Irakta kırmızı çizgileriniz vardı ve asla bir Kürt Devleti oluşumuna izin verilmeyecekti. Ama gözünüze baka baka Kürt Devleti kuruldu ve AKP hükümetinin Başbakanı, Barzaninin makamına ve sarayına gitmeye mecbur kaldı. O da yetmedi, Suriyenin kuzeyinde bağımsız veya özerk bir Kürt Bölgesi oluşmaması için iki gün önce Dışişleri Bakanınız yardım istemek üzere Barzaninin ayağına gitti.
     Özgümüş, CHPnin Beşşar Esede destek verdiğini ileri sürmenin, en hafif deyimi ile siyasi hokkabazlık olacağını belirterek, Geçmişte Batı emperyalistlerinin Iraka, bugün Suriyeye saldırısına karşı çıkan CHP, yarın da İrana saldırılmasına karşı çıkacaktır. CHP, Cumhuriyetin kuruluş felsefesinde var olan Yurtta Sulh, Cihanda Sulh ilkesine sıkı sıkıya bağlı olarak, barışı ve halkların kardeşliğini savunmaya devam edecektir ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber CHP Adana Milletvekili Özgümüş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER