CHP Ankara Milletvekili Bilgehan:

CHP Ankara Milletvekili Bilgehan: -İsmet İnönü Lozanın bir sonuç değil başlangıç olduğuna inanıyordu


ZONGULDAK (A.A) - CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, "İsmet İnönü Lozanın bir sonuç değil, başlangıç olduğuna inanıyordu" dedi.
     Bilgehan, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Konferans Salonunda düzenlenen 90. Yılında Devletimizin Kuruluş Belgesi Lozan Antlaşması konulu panelde yaptığı konuşmada, İsmet İnönünün ülkeyi yönetme görevini devraldığında işinin hiç kolay olmadığını söyledi.
     Mustafa Kemal Atatürkün hayata gözlerini yumarken arkasında mükemmel yetişmiş, sağlam, ülkesinin geleceğini emanet edebileceği bir dava arkadaşı bıraktığını ifade eden Bilgehan, şunları kaydetti:
     "Ama İnönünün işi hiçte kolay olmadı. Ülkenin yönetimini devraldıktan kısa bir süre sonra dünya yeni bir büyük savaşa girdi. Biz yeni büyük savaşı çok az biliyoruz. Ama 2. Dünya Savaşında Avrupada 50 milyon insanın öldüğü bir dönemde Türkiye ateşin dışında kalıyor. İnönü belki bazı çocukları şekersiz bırakıyor ama babasız bırakmıyor.
     İsmet İnönü Lozanın bir sonuç değil, başlangıç olduğuna inanıyordu. Lozan Antlaşmasında sonuca ulaşamayan boğazlar sorunu da çözülüyor. Boğazlar tamamen Türkiyenin kontrolü altına giriyor. Yine aynı şekilde Hatayın sınırlarımız içerisine katılması Atatürkün hayatının son dönemlerinde oluyor."
    
     Muhabir: İdris Köle
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber CHP Ankara Milletvekili Bilgehan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER