CHP Antalya Milletvekili Baykal:

CHP Antalya Milletvekili Baykal: -Binlerce yıl beraber olmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın


KIRŞEHİR (A.A) - CHP Antalya Milletvekili ve eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Binlerce yıl beraber olmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın dedi.
     Partisinin Kırşehir İl Başkanlığının balkonundan vatandaşlara hitap eden Baykal, CHPnin, görevinin başında olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti içinde yaşayan bütün vatandaşlara, kökü, kökeni ne olursa olsun herkese sahip çıkacağını söyledi.
     Selçuklu ve Osmanlı Devletleri dönemlerinden Cumhuriyete kadar bin yıldır beraber yaşandığını vurgulayan Baykal, şöyle konuştu:
     CHP kimseyi kimseye ezdirmeyecektir. Kimsenin hakkını kimseye yedirtmeyecektir. Ama, hiç kimseyi de Türkiyeden ayrıştırma peşinde koşanlara yem yapmayacaktır. Binlerce yıl beraber olmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Ayırmak isteyenler olabilir. Ayırmak isteyenler terör yapabilir, şiddet yapabilir. Ayırmak isteyenler iktidar sahiplerini korkutmuş olabilir. İktidar sahiplerini peşlerine takmış olabilir. İktidar sahiplerini kendilerine muhatap kabul ettirmiş olabilir. Ama hiç üzülmeyin, hiç bir şey değişmez. Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan, kökü kökeni ne olursa olsun herkesi, Kürtünü, Arapını, Çerkezini, Gürcüsünü, Arnavutunu, hiç bir ayrım gözetmeden 76 milyonun 76 milyonunu da bir ve beraber tutma konusunda Cumhuriyet Halk Partisi tarihi görevine bugün de sahip çıkacaktır. Bunu bilmenizi istiyorum.
     Kayserideki programı dönüşünde Kırşehire bir merhaba demek için uğradığını dile getiren Baykal, daha sonra ayrı bir program yapacağını aktardı.
     Baykal, Ayrıca Kırşehir programlarını da yapacağız. Buraya geleceğiz. Geçerken bir merhaba demenin ötesinde. İnşallah birlikte güzel çalışma da yapacağız. Bugünkü mesele parti meselesi değildir. O parti, bu parti meselesi değildir. Türkiye meselesidir. Vatan millet meselesidir. Vatanını ve milletini seven bütün Kırşehirlilere yürekten sevgiler saygılar sunuyorum dedi.
     Deniz Baykal, konuşmasının ardından CHP Kırşehir İl Başkanlığında partililerle bir süre görüştü.
    
     Muhabir: Aykut Aktaş / Abdullah Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber CHP Antalya Milletvekili Baykal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER