CHP Antalya Milletvekiller ATSO Başkanı Budakı

CHP Antalya Milletvekiller ATSO Başkanı Budakı ziyaret etti -CHP Antalya Milletvekilleri Deniz Baykal, Osman Kaptan, Arif Bulut ve Yıldıray Sapan, ATSO Başkanı Çetin Osman Budakı ziyaret etti


ANTALYA (A.A) - CHP Antalya Milletvekilleri Deniz Baykal, Osman Kaptan, Arif Bulut ve Yıldıray Sapan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budakı ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan ATSO Başkanı Budak, Antalyayı mecliste temsil eden milletvekillerinin kentin sivil toplum kurumlarının dile getirdiği konuları yakından izlemelerinin son derece önemli olduğunu söyledi.
     Türkiyenin siyasal ve ekonomik yönden gelişmesi için sivil toplum örgütlerinin önemine işaret eden Budak, demokrasinin işlemesi, gelişmenin kamu yararına planlanması ve kontrol edilmesinin sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile mümkün olabileceğini kaydetti.
     ATSO olarak Türkiye ve Antalyanın sorunları ile 30 bin üyenin ihtiyaçlarını dile getirdiklerini kaydeden Budak, bu sorunların merkezi ve yerel yönetimler tarafından siyaset üstü bir yaklaşımla ele alınarak çözüme kavuşturulmasını istediklerini vurguladı.
     Antalyanın hızlı tren, stadyum, kongre merkezi gibi yatırımlara ihtiyacı bulunduğunu belirten Başkan Budak, İzmir, İstanbul ve Ankarada peş peşe yatırımlar hayata geçerken, Antalya gibi Türkiyenin dünyaya açılan penceresi konumundaki bir kentte bu tür projelerin yapılmamasına şaşırdıklarını söyledi.
     Budak, şöyle konuştu:
     Antalyanın çok ciddi yapısal eksiklikleri var. 1998-99 yıllarında ihale edilen Batı Çevre Yolu bugün hala bitirilememiş. Dünyanın en güzel sahillerinden birisi olan Konyaaltından akaryakıt tankerleri geçiyor. İzmirde havaalanı ile ilçeler arasında tren yolu, İstanbulda İzmirde otobanlar yapılıyor. Antalyada ise bu tür projelerde ilerleme bir türlü sağlanamıyor. Küçük projelerin içinde boğuluyoruz. Antalyanın birçok eksiği var. Bunlar ancak siyaset üstü anlayışla, birliktelikle çözülebilecek konular. Bu nedenle ziyaretiniz bizi çok mutlu etti.
     CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ise ATSOnun Antalya ve Türkiye ekonomisinde ağırlığı olan bir kurum olduğunu kaydetti. Antalyanın nabzını tutmanın en etkili yolunun ATSO gibi sivil toplum kuruluşlarını dinlemekten geçtiğini anlatan Baykal, ATSOnun 30 bin iş adamından oluşan örgütlenmesiyle gurur duyduğunu vurguladı.
     Antalyanın sadece Türkiyenin değil, dünyanın ilgiyle izlediği önemli bir kent olduğuna dikkati çeken Baykal, şunları kaydetti:
     Antalya Türkiyenin yeni metropol adayı kenti haline geldi. Ancak kentin sorunları ortada. Hala en sıradan konuları çözememiş gibi gözüküyor. Ama bir yandan da Türkiyeyi sürükleyen bir il. Antalya, turizm değerleri, tarımsal potansiyeli, tarihsel ve kültürel nitelikleri ile Akdeniz Bölgesinin, içinde bulunduğu coğrafyanın bir yıldız kenti olarak çok daha ileri bir noktaya gelecektir.
     Son günlerde yaşanan terör olayları ve Afyonkarahisardaki askeri mühimmat deposunda yaşanan patlamayı da değerlendiren Baykal, bu olayların Türkiyeyi çok köklü bazı değişiklikleri gerçekleştirmesi gerekliliğini gösterdiğini belirtti.
     Baykal, Türkiyenin terör bataklığına doğru çekilmek istendiğini, ancak bu sıkıntılı günleri hep birlikte aşacaklarına inandığını kaydetti.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber CHP Antalya Milletvekiller ATSO Başkanı Budakı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER