CHP Ardahan Milletvekili Öğüt:

CHP Ardahan Milletvekili Öğüt: -Erzurumlu çiftçinin mağduriyetin meclise taşıyacağım (Fotoğraflı - Görüntülü)


ERZURUM (A.A) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Ögüt, Erzurumlu çiftçinin mağduriyetin meclise taşıyacağım dedi.
     Yakutiye Kent Meydanında çiftçilerle birlikte basın açıklaması yapan Öğüt, Erzurum İl Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği tarafından kasım ayında toplanan ot parasının alındığını ve hala ot verilmediğini söyledi.
     Erzurum ve ilçelerden bin 400 çiftçiden 6 milyon TL para toplandığını belirten Öğüt, Türkiyenin acı bir tablosu, ben utanıyorum bir milletvekili olarak, yani bin 400 vatandaştan para toplanmış fakat ne Tarım Bakanı, İl Tarım Müdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatifi, ne valilik ne başbakan ilgilenmiyor. 21. yüzyılda dünyanın 16. büyük ekonomisi olan bir Türkiyede samanı getirip vatandaşımıza veremediğiniz için vatandaşımız mağdur. Sayın Başbakan gelin bu vatandaşı dinleyin. Siz bizim başbakanımızsınız hepimizin başbakanısınız, bu insanları mağdur etme hakkınız yok dedi.
     Ot olmadığı için çiftçilerin, hayvanlarını makarna, patates, ıspanak hatta Kahramanmaraştan gelen fıstık yedirdiğini ifade eden Öğüt, şunları kaydetti:
     Ben çiftçiyle beraber mücadele edeceğim. Vatandaşların verdikleri paralarını almaya çalışacağım. İlçelerde bin 400 kişi dolandırılmış. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi olarak çiftçilerin yanında olacağız. Olayı takip edeceğiz. Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyacağız. Başbakandan yardım istiyorum. Tarım Bakanı ve onun yanında size yağcılık yapıp size yanlış bilgi verenlerden hesap sormasını istiyorum.
     Konuşma sırasında bir vatandaş, CHPnin Ergenekon ve tutuklu gazetecilerle uğraştığını belirterek, Demokrasiyle alakanız yok ki, sosyal demokrat olarak görünmüyorsunuz ki mecliste, ben 6 sene evvel AK Partiye oy verdim ama işçi olduğum için benim oy vermem gereken parti CHP olması gerekirdi. CHP ne işçinin ne memurun hakkını savunduğunu görmedim. Ya TPli gazeteciler, ya Silivrili darbeci generaller bunların peşinde, geleceksiniz burada vatandaşın hakkını savunacaksınız.
     Öğütte sizi AK Partiden bir milletvekili derdinizi dinleme geliyor mu-, bak işte geldik derdinizi dinliyoruz cevabını verdi.
     Ögüt, daha sonra Erzurum İl Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği tarafından verdikleri para karşılığında verilen makbuzların fotokopilerini yakarak durumu protesto etti.
     Yanan kağıtlarda ayaklarını ısıttı.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber CHP Ardahan Milletvekili Öğüt: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER