CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar:

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar: Tüm vatandaşların sağlık hizmetlerinden ücretsiz, katkı payı olmadan yararlanması sağlanmalıdır


AYDIN (A.A) - CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, hükümetin sağlık saktörünü kamudan uzaklaştırarak tamamıyla özelleştirme gayreti içerisinde olduğunu öne sürdü.
     Baydar, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülerek yasalaşan Sağlık Bakanlığınca Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması Hakkında Kanun Tasarısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak şunları kaydetti:
     Bu yasa AKP hükümetlerinin göreve geldiği andan itibaren sağlık sektörünü düzelteceğiz diyerek adım adım sağlık sektörünü kamudan uzaklaştırarak tamamen özel sektöre devretmesinin adımlarından biridir. Bu tasarı aynı zamanda sağlık çalışanlarını köleleştirmenin bir diğer adıdır. Millet adına, vatan adına, hizmet adına çalıştığını söyleyen AKP hükümetleri, ülkemizin hukuk, eğitim, savunma ve dış politikasından sonra en son olarak da hem bireylerin, hem toplumun, hem de ülkenin sağlığını bozmuştur. Tüm vatandaşların sağlık hizmetlerinden ücretsiz, katkı payı olmadan yararlanması sağlanmalıdır.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER