CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin: Büyükşehir modeliyle ilgili düşüncemiz dikkate alınırsa bu konuda masaya oturulur


İZMİR (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Büyükşehir Belediyesi Kanun tasarısına ilişkin, Büyükşehir modeliyle ilgili düşüncemiz dikkate alınırsa bu konuda masaya oturulur dedi.
     CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ile partisinin Selçuk ilçe başkanlığını ziyaret eden Keskin, burada yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin demokrasinin beşiği olduğunu, demokrasisi kurumsallaşmış bütün toplumlarda yaygın bir yerel yönetim uygulamasının olduğunu belirtti.
     Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısıyla ilgili CHPnin düşüncesinin, önerilerinin, eleştirilerinin dikkate alınmadığını öne süren Keskin, Biz bütünleşmiş şehir modelinden vazgeçip, Büyükşehir modeliyle ilgili düşüncemiz dikkate alınırsa bu konuda masaya oturulur dedi.
     Yasa tasarısıyla ortaya bazı olumsuzlukların çıkacağını savunan Keskin, şöyle konuştu:
     O yerleşim yerinde yaşayan insanların beklentilerini ve taleplerini dikkate almaksızın dayatmacı bir yaklaşımla Büyükşehir düzenlemesi parlamentoya getirilmiştir. Yasa ciddi bir şekilde incelendiğinde, hem kentte hem de kırsal kesimde yaşayan yurttaşlarımız için yepyeni yükler getirdiği ortadadır. Hepsinden önemlisi demokrasimiz açısından sakıncalar içermektedir. Bu yasayla ortaya çıkacak olumsuzlukları çıkarmaya peki derlerse o zaman biz de anayasa değişikliğiyle ilgili tekliflerini oturup düşüneceğiz. Bu konudaki bütün demokratik haklarımızı kullanacağız.
     CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında tüm Atatürk anıtlarına çelenk koyacaklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu-İbrahim Uzun / Ramazan Ercan
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER