CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: -Buğday ve arpa ekilmediği için bugün samanı ithal eder duruma geldik ve iki ay içerisinde 25 milyon dolar ödedik


BALIKESİR (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Buğday ve arpa ekilmediği için bugün samanı ithal eder duruma geldik ve iki ay içerisinde 25 milyon dolar ödedik dedi.
     Günaydın, Partisinin Manyas İlçe Başkanlığında, CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça ve Nedret Akova ile CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, partililerle biraraya geldiği etkinlikte, tarım ve Büyükşehir Yasası konusunda değerlendirmelerde bulundu.
     Görevlerinin her geçen gün kötüye giden ülkenin durumunu yurttaşlara gerçek yönleri ile anlatmak olduğunu savunan Günaydın, 10 yıl önce bir litre mazotu 3,5 kilogram buğday satarak alan çiftçinin, bugün 7 kilogram buğday satarak bir litre mazot alabildiğini öne sürdü.
     Bu nedenle çiftçi, her yıl 35 milyon dekar arazisini ekmekten vazgeçiyor. Bu arazinin 25 bin dekarlık kısmı, buğday ve arpa ekimi için ayrılan alandır diyen Günaydın, buğday ve arpa ekiminin kuraklıktan dolayı azalmadığını belirterek, şunları kaydetti:
     Buğday ve arpa ekilmediği için bugün samanı ithal eder duruma geldik ve iki ay içerisinde 25 milyon dolar ödedik. Koyun sayısı 50 milyonlardan 22 milyonlara inerken, bir milyon olan manda sayısı ise 80 binlere düştü. Yurtdışından kilogramı 11 liradan et ithal ederek hayvancılığı öldürüyorlar. Ama vitrinlerde et fiyatları düşmüyor. Kazanan aracılar, tefeciler ve rantçılar oluyor.
     Büyükşehir Yasası ile köylerin mahalleye dönüşeceğini ve tüzel kişiliklerin sona ereceğini, köyün tüm gayrimenkullerinin ilçe belediyelerine devredileceğini ileri süren Günaydın, Mülkiyet hakkı kutsal diyorsun, ama köylünün mal varlığına el koyuyorsun. Biz iktidara geldiğimizde, bunu önleyen 6360 sayılı yasayı iptal edeceğiz. Köyün kullanımına açık ortak malı olan çeşmeler, büyükşehir ile ya tıkatılacak ya da sayaç takılacak. Köy ve köylüye saygı duymayan iktidar, başarılı olamaz. CHPnin kadroları yerelde ve genelde bu ülkeyi yönetmeye hazırdır diye konuştu.
    
     Muhabir: Süleyman Özaydın / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER