CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: -AKP, düzeltilmiş işsizlik rakamları üzerinden konuşuyor. OECD skalasına göre Türkiyede işsizlik rakamı yüzde 33tür


ADANA (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, AK Parti Hükümetinin işsizlik rakamlarını çarpıttığını savunarak, OECD skalasına göre Türkiyede işsizlik rakamı yüzde 33tür dedi.
     Günaydın, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiyede tarımın merkezinin Çukurova olduğunu, Adananın sanayinin tohumlarının atıldığı bir merkez olduğunu, ancak Adananın işsizlik oranıyla da rekor kırdığını belirtti.
     Tarım ve sanayi kapasitesinin bu kadar yüksek olduğu bir ilde üretim rekoru kırılması gerekirken, üretimin gerilediğini ve ticaretin durma noktasına geldiğini ifade eden Günaydın, şunları söyledi:
     Sayın Başbakanın kolayca yaptığı bir çarpıtma var. IMFye 23 milyar dolar borcumuz vardı ödedik. Artık IMFye borcumuz kalmadı. IMFye borç verebiliriz diyor. Türkiyenin eğer borcu kalmamışsa yılda 50 milyar lira faiz nereye ödeniyor- Türkiye Cumhuriyetinin AKPye kadar ödediği bütün faiz 80 milyar liradır. AKP döneminde iç ve dış borca karşılık ödenen faiz parası 550 milyar lirayı geçmiştir. Bu memlekette ekonominin yarısı da kayıt dışıdır. AKP, düzeltilmiş işsizlik rakamları üzerinden konuşuyor. OECD skalasına göre yüzde 33 ile Türkiye dünyanın liderlerinden birisidir. Bütün bunları çok iyi tahlil etmemiz ve Türkiye uçuyor kaçıyor masallarından öte bu gerçekleri görmemiz gerekiyor.
     Günaydın, bir gazetecinin MİT mensuplarının yargılanmasının başbakanın iznine bağlanması konusundaki sorusu üzerine, hiçbir makam ve mevkinin kimseyi soruşturmadan soyutlamaması gerektiğini savundu.
     Türkiyede genelkurmay başkanlarının yargılandığını dile getiren Günaydın, MİT mensuplarını savcı ifadeye çağırdı. Başbakan, Hakan Fidanı ifadeye çağırmak beni ifadeye çağırmaktır demek diyor ve derhal bir yasa çıkartarak MİT mensuplarını koruma altına aldırıyor. Bu yasanın Anayasa Mahkemesince yasaya aykırı bulunmaması ve CHPnin başvurusunun reddedilmesi olsa olsa Anayasa Mahkemesinin bugün içinde bulunduğu durumu göstermesi açısından anlamlıdır. Hukukun en genel ilkeleri ihlal edilmektedir diye konuştu.
     Toplantıya, kadın ve gençlik kolları üyeleriyle çok sayıda partili katıldı.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER