CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç: -Yaptığım bütün açıklamalar, birebir, kelime kelime Sayın Genel Başkan ile mutabık kalınarak yapılan açıklamalardır -Türkiye terör sorunuyla, ulusal ve uluslararası hukuk kuralları içinde kalara


SAMSUN (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, yaptığı bütün açıklamaların, birebir, kelime kelime CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile mutabık kalınarak yapılan açıklamalar olduğunu söyledi.
     Koç, bazı ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Samsunda, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Bir gazetecinin, THYden, İstanbuldan Hataya yapılan uçuşlarının yolcu listelerinin açıklanmasını istediğini hatırlatması üzerine Koç, geçtiğimiz hafta sonu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Gaziantep, Kilis ve Hataya bir gezi düzenlediklerini, burada Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesizi de ziyaret ettiklerini anımsattı.
     Ziyarette Lekesize Suriye uyruklu dışında, Hatayda başka uyruklardan insanlar da var mı- şeklinde soru yönelttiğini belirten Koç, Kendisi (Çok net bir şekilde bizim tespitlerimizde böyle bir duruma rastlanmadı) dedi. Ama sokak çok farklı söylüyor. Sokaktaki insanlar, Suriyeli olmayan birçok insanın THYnin İstanbul-Hatay uçuşlarıyla Hataya geldiğini, evler kiralandığını, bu evlerde 10-15 kişi kaldığını, daha sonra kiracıların değiştiğini ifade ediyor. Bunu da bugün, bir soru önergesi olarak TBMM Başkanlığına da resmi olarak soruyorum dedi.
     CHPde fikir ayrılığının olup olmadığının sorulması üzerine Koç, bu söylentilerin amacının, CHPnin duruşunu gölgelemek olduğunu savundu.
     Bazı köşe yazarlarının gündeme taşıdığı fikir ayrılığı yönündeki konuların tamamen yanlış olduğunu aktaran Koç, Yaptığım bütün açıklamalar, birebir, kelime kelime Sayın Genel Başkan ile mutabık kalınarak yapılan açıklamalardır diye konuştu.
    
     -Terörle mücadele-
    
     Bir gazetecinin, Adalet Bakanı Sadullah Erginin, terör sorununun çözümüne yönelik gerekirse terör örgütü elebaşı Öcalan ile de görüşülebileceği yönünde açıklamaları olduğunu belirtmesi üzerine Koç, şunları söyledi:
     Sayın Başbakana sorduğum 5 soru vardı, belgeleri açıklamadan önce. O sorulardan biri şuydu, Terör örgütünün başındaki, İmralıda bulunan Öcalan ile Kandil arasında kaç mektup teati edildi, bu mektupları devlet adına kimler kuryelik yaparak götürdü. Bunları açıklayabilir misiniz- dedim. Görüşebiliriz lafı biraz geniş zamanda kullanılan bir söz. Oysa ki zaten böyle bir görüşme olduğu çok net ve açık.
     Terör meselesinin Türkiyenin iç sorunu olmaktan çıktığını, durumun uluslararası bağlantıları olan geniş bir çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini aktaran Koç, ABDnin, PKK terör örgütünün yok edilmesini kendi stratejisine aykırı gördüğünü iddia etti.
     ABDnin amacının, İsrailden sonra kendisine bağlı ikinci bir devlet oluşturmak olduğunu ileri süren Koç, Türkiye terör sorunuyla, ulusal ve uluslararası hukuk kuralları içinde kalarak mücadele etmek zorunda. Devletin tanımı zaten bu ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Fatma Kalay - Anıl Kuru
     Yayıncı: Orhan Topal / A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER