CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak: -Her 100 aileden 12sinin evinde televizyon yok. 26sının evinde bir kap yemek pişirecek fırını yok. 54ünün evinde bulaşık makinesi yok


AKSARAY (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yayınladığı verilere göre, Türkiyede her 100 aileden 12sinin evinde televizyon, 26sının evinde bir kap yemek pişireceği fırını ve yüzde 54ünün evinde de bulaşık makinesi olmadığını söyledi.
     Öztrak, Adana Milletvekili Ümit Özgümüş ve Mersin Milletvekili Vahap Seçer ile birlikte, CHP İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 10 yıldır Türkiyenin tek bir parti tarafından yönetildiğini, ülkenin kaderine AK Partinin hükmettiğini ifade etti.
     Bu iktidarın daha önce birçok iktidara nasip olmamış geniş imkanları 10 yıldır elinde tuttuğunu, ancak ekonomide önemli sorunları çözemediğini öne süren Öztrak, şunları kaydetti:
     Artık o hale geldi ki; iktidarın bir bakanının söylediği bir sözü başka bir bakan veya Başbakan yalanlamaktadır. Daha birkaç gün önce Başbakan kendi grubunda yaptığı konuşmada ekonomide pembe tablolar çizdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da bir rapor yayınladı. Bu raporda vatandaşın refah düzeyini gösteren dikkat çekici tespitler var. Rapora göre, Türkiyede her 100 aileden 17sinin aylık geliri 600 liradan az. Yüzde 14ünün aylık geliri 601 ile 800 lira arasında. Yani bu ne demek- Türkiyede her 100 aileden 21i yoksulluk seviyesinin altında. Kim söylüyor bunu- Biz değil, bizim tespitimiz değil. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yayınında söyleniyor. Yine her 100 aileden 42sinin geliri 801 lira ile 1200 lira arasında. Bunları bir araya getirirsek, Türkiyede her 100 aileden 72sinin aylık geliri 1200 liranın altında. Şimdi ailelerimizin yüzde 72si 1200 liradan az gelirleriyle nasıl geçinecekler- Ailelerin ekonomik gücü olmadan Türkiyenin ekonomik gücü olamaz.
     Aynı araştırmaya göre her 100 aileden 12sinin evinde televizyon olmadığının tespit edildiğini belirten Öztrak, 26sının evinde bir kap yemek pişirecek fırını yok. 54ünün evinde bulaşık makinesi yok. Yıl 2011 olmuş, 100 aileden 48inin evinde telefon yok. Dünya bilgi çağında ama bizde her 100 aileden 72sinin evinde bilgisayar yok, 12sinin evinde bir ütü bile yok diye konuştu.
     Öztrak, bir gazetecinin Mustafa Sarıgülün CHPden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesi konusuna nasıl bakıldığı sorusuna, Tabii ki CHPnin prensiplerini kabul eden herkesin böyle bir hakkı var. CHPnin bir ilde belediye başkan adayının kim olması konusunu hem örgütüne hem de o ilin sakinlerine danışarak, tespit etme konusunda kararlılığı var. Bu kararlılık çerçevesinde hareket edeceğiz. O isim ya da bu isim demek için henüz çok erken yanıtını verdi.
    
     -Milletin içine sinmeyecek çözümlerden kaçının-
    
     İmralı sürecine ilişkin bir soru üzerine ise Öztrak, şunları kaydetti:
     Hepimizin bir tek dileği vardır; bu ülkede dökülen kanın ve anaların gözyaşının dinmesidir. Şu anda yürütülen süreçte neler olup bittiği konusunda bizim herhangi bir bilgimiz yok. Bir şekilde bu süreç yürütülüyor. Biz şunu söyledik; Kapalı kapılar arkasında iş yapmayın, millet ne yaptığınızı bilsin, milletin içine sinmeyecek çözümlerden kaçının. Yaptığınız her şey hakkında ya Meclise ya da halka bilgi verin. Bu noktadayız.
     Öztrak, Aksarayda Sanayi Sitesinde yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesine ilişkin sanayi esnafının bir takım itirazları olduğunu, bu konuda tarafları dinleyip, araştırma ve inceleme yapmak için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlunun talimatı üzerine Aksaraya geldiklerini belirterek, yaptıkları çalışmanın ardından bir rapor hazırlayacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER