CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: -Kürt sorunu silahla değil, Mecliste konuşarak çözülmesi lazım


SİİRT (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Kürt sorunu silahla değil, mecliste konuşarak çözülmesi lazım dedi.
     Tanrıkulu, Siirt Kültür Merkezinde düzenlenen parti il kongresinde, kısa süre önce YÖKün, Dicle üniversitesi bünyesinde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünün açılması için izin verdiğini hatırlattı.
     Diyarbakır Baro Başkanlığının 2008 yılında bu bölümün açılması için Dicle Üniversitesine başvurduğunu ve başvuruda kendisinin de imzasının bulunduğu ifade eden Tanrıkulu, buna rağmen aradan geçen 4 yıl süresince kendilerine yanıt verilmediğini söyledi.
     Tanrıkulu, Kürt sorunun çözümü için her türlü riski göze alarak meclis çatısında gerekli çalışmaları yürüteceklerini belirterek, bu sorunun çözümü için meclisteki 4 siyasi partinin bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.
     Kürt sorunu silahla değil, mecliste konuşarak çözülmesi lazım diyen Tanrıkulu, 4 siyasi partinin bir araya gelmesi, bir mutabakat oluşturması gerektiğini söyledi.
     Herkesin bulunduğu yeri gözden geçirip bir masa etrafında toplanmasını öneren Tanrıkulu, Bu meclisi bir çözüm meclisine dönüştürmeliyiz. Adalet ve Kalkınma Partisi bugüne kadar bir adım atmadı ama biz adımı attık. Her türlü eleştiri ve riski göz önüne alarak bunları yaptık. Genel başkanımız Bedeli neyse ödemeye hazırım, yeter ki bir insanımız daha ölmesin dedi. Bu nedenle Başbakana, Barış ve Demokrasi Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisine gideceğiz. Biz hazırladığımız çözüm önerisini ve metodunu mecliste gerçekleştirmeye çalışacağız. Sizlerde baskı yapmak zorundasınız, kamuoyu oluşturmak zorundasınız diye konuştu.
     (MER-ÖZ-JM)
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER