CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç: -Herkes Cumhuriyet Halk Partisinin tarihsel duruşunu, kadrolarının mücadelesini unutup bir iki kelimeyle yargılama yanlışlığının içerisine düştü. Bizim abdestimizden şüphemiz yok


SAMSUN (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Herkes Cumhuriyet Halk Partisinin tarihsel duruşunu, kadrolarının mücadelesini unutup bir iki kelimeyle yargılama yanlışlığının içerisine düştü. Bizim abdestimizden şüphemiz yok dedi.
     Koç, CHP Samsun İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşmada, vatandaşların ve partililerin bayramını kutladı
     Burada bir konuşma yapan Koç, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygünün kaçırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
     Aygün ile düşüncelerinin tam tamına örtüşmediğini, Tuncelide iki milletvekilini çıkarabilmek, BDPye milletvekili şansı vermemek için Aygünün üzerinde tercih kullanıldığını söyleyen Koç, şöyle konuştu:
     PKKnın yoğun tehdidi ve baskısı altında bir seçim kampanyası yapıldı. Ailesi, kendisi, çocukları hepsi baskı altında kaldı. Seçim büroları basıldı. Daha sonra bir kaçırma olayı oldu. Döndükten sonra bazı ifadeleri var, bu ifadeler üzerinde duruldu. Herkes Cumhuriyet Halk Partisinin tarihsel duruşunu, kadrolarının mücadelesini unutup bir iki kelimeyle yargılama yanlışlığının içerisine düştü. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Evet 17-18 yaşında kandırılmış, ölüm makinesinin kollarına verilmiş, ne zaman nerede öleceği belli olmayan ama kesin ölecek olan o gençler için ben de iki erkek evlat babası olarak üzülüyorum. Bunu söylemek insani bir duygudur. Keşke bu kandırmanın içine girmeselerdi de üniversitede okusalardı. Kendi düşüncelerini siyaset yoluyla yaymaya çalışsalardı, ya da siyaset yoluyla uğraşsalardı. Bu iyi niyettir ama bunun dışında bazı ifadeler o heyecan içinde kastını aşmıştır. Şunu herkes aklına çok iyi koysun. Ben CHPliyim diyen bir kişi bu ülkenin milli birliğine, kardeşliğine, ulusal çıkarlarını savunmasına dün Mustafa Kemal Atatürkün yaptığı gibi bugünkü dünya koşullarında da aynen sahip çıkmak zorundadır.
    
     -Herkes kendisine baksın-
    
     Suriyede silahla yapılmak istenenin, Türkiyede demokrasi maskesiyle yapılmak istendiğini savunan Koç, şunları kaydetti:
     Onun için biz dayanışmamızı artıracağız. Dışarıdan üzerimize yöneltilen saçma sapan karşılığı olmayan iddialara karşı dik duracağız. Bir kez daha tekrar ediyorum. Cumhuriyet Halk Partililer olarak bizim abdestimizden şüphemiz yok, o suçlamalar karşısında. Herkes kendisine baksın. Hep beraber Türkiyeyi bu kanlı oyunun bir parçası haline getirmeyeceğiz. Kendi barışımızı, dirliğimizi kardeşliğimizle korumaya çalışacağız Terör örgütüyle sonuna kadar mücadele etmeye kararlıyız ama Kürt kökenli yurttaşlarımızın onların elinde rehin tutulmasına, oyuncak edilmesine karşıyız. Hangi siyaset tartışacak bunu. Dünkü Şemdinlideki kucaklaşmadan sonda söylüyorum. Bütün siyaset kurumları bunu tartışmalı. Nerede- Meşru zeminde. Neresi- Türkiye Büyük Millet Meclisi. Ama hangi siyaset- Teröre, silahına, şantajına, tehdidine girmeyen siyaset kurumu tartışmalı.
    
     Muhabir: Fatma Kalay / Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER