CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç: -"Herkes ortak bir besteyi söylüyor, çözüm, barış. Bunu herkes istiyor. Hiç kimse buna itiraz etmiyor ama güfteyi merak edenler bir türlü öğrenemiyor"


SAMSUN (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Herkes ortak bir besteyi söylüyor, çözüm, barış. Bunu herkes istiyor. Hiç kimse buna itiraz etmiyor ama güfteyi merak edenler bir türlü öğrenemiyor " dedi.
     Koç, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Samsunda, CHP 19 Mayıs ilçe teşkilatında partililerle bir araya geldi.
     Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Koç, "akil adam" olarak belirlenen kişilerin dağıldıkları bölgelerde konuyu anlatmakta zorluk çektiğini iddia etti.
     Koç, "Herkes ortak bir besteyi söylüyor, çözüm, barış. Bunu herkes istiyor. Hiç kimse buna itiraz etmiyor ama güfteyi merak edenler bir türlü öğrenemiyor" diye konuştu.
     "CHPye saldırmanın dayanılmaz hafifliği de devam ediyor" diyen Koç, "Başbakan Kırgızistanda, Moğolistanda, yani dış ilişkilerin yoğun olarak yaşanması gereken bir ziyaret çerçevesinde de CHPyi aklından çıkaramıyor. Sürekli olarak CHP üzerinden yanıltıcı, yadırgatıcı açıklamalar yapmaya devam ediyor. Herhalde Kırgız ve Moğol muhatapları da şaşırıyordur bu açıklamalara" ifadelerini kullandı.
    
     -2B arazileri-
    
     2B arazileri konusuna değinen Koç, rayiç bedeli ödeyemeyen köylünün elinden alınacak araziler ile "bütün şehir" uygulamasıyla köy tüzel kişiliği üzerindeki arazilerin, yatırım koordinasyon merkezleri aracılığıyla belli yerlere dağıtılmasının, toptan mülkiyetin el değiştirmesine neden olacağını ileri sürdü.
     Haluk Koç, 2B sorununun köylünün canını yaktığını öne sürerek, yetkililere "köylünün sesini duymaları" önerisinde bulundu.
    
     Muhabir: Fatma Kalay - Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER