Suriyeli Çerkezler kendilerini güvende hissediyor

Suriyeli Çerkezler kendilerini güvende hissediyor -Gaziantepin Nizip ilçesindeki konteyner kentte yerleştirilen Çerkezler, kendilerine uzatılan yardım elinden memnun -İsmet Muhammed Careşu: -"Bizim gibi Müslüman olan Türkiyeye s


GAZİANTEP (A.A) - İrfan Aydoğdu - Gaziantepin Nizip ilçesindeki konteyner kente yerleştirilen Suriyeli Çerkezler, Türkiyenin kendilerine uzattığı yardım eliyle kendilerini güvende hissediyor.
     İç karışıklık nedeniyle yaşadıkları toprakları terk ederek Beyruta sığınan, Dünya Çerkezleri Dayanışma Komitesinin organizasyonuyla da Türkiyeye getirilen Suriyeli Çerkezler, kamp hayatına alışmaya çalışıyor.
     Suriyede devam eden çatışmalardan endişe duyan sığınmacılar, ülkelerindeki olayların bir an önce sona ermesini diliyor.
     İsmet Muhammed Careşu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesiyle Türkiyede güvende olduğunu söyledi. Suriyede olayların giderek şiddetlendiğini ve birçok kez felaketin eşiğinden döndüklerini anlatan Careşu, şöyle konuştu:
     "Olaylar başladığı günden bu yana hep sabrettik ama 3 yıl geçmesine rağmen Suriyede bir düzelme göremedik. Yaşam şartlarının kötüleştiği, insanların aç yatıp kalktığı Suriyede, çıkan olaylarda çok sayıda insan öldü, evler yıkıldı. Sonunda bir yere gitmeye karar verdik. Bizim gibi Müslüman olan Türkiyeye sığındık. Çünkü Türkiyeye gelenin aç kalmayacağını biliyorduk. Türkiyeye gelen korkudan, savaştan uzak olur. O nedenle bugün Türkiyedeyiz. Temennimiz, Suriyedeki olayların son bulması, barışın ve huzurun yeniden gelmesidir."
    
     -Başbakan Erdoğana teşekkür-
    
     Nurettin Hacı da Türkiyede kendisini güvende hissettiğini ve yapılan yardımlardan memnun olduğunu söyledi. Desteğinden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğluna teşekkür eden Hacı, ülkesine barışın gelmesini temenni etti.
     Fatma Careşu ise Türkiyenin kendileri için yaptıklarını asla unutmayacaklarını kaydetti.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyeli Çerkezler kendilerini güvende hissediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER