CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: -Herkesin kazandığı bir Türkiye, herkesin karnının doyduğu bir Türkiye, huzur içinde yaşadığımız bir Türkiye istiyoruz. Bunun mücadelesini vereceğiz


ANTALYA (A.A) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Herkesin kazandığı bir Türkiye, herkesin karnının doyduğu bir Türkiye, huzur içinde yaşadığımız bir Türkiye istiyoruz. Bunun mücadelesini vereceğiz dedi.
     Kılıçdaroğlu, Kumluca ilçesinde seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara seslendi. Vatandaşların dertlerini dert edindiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, nerede sorun varsa orada olacaklarını, daima halkın yanında bulunacaklarını kaydetti.
     Halk yararına ne gerekiyorsa onu yapacaklarını, halk için mücadele edeceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, Sizden isteğim ben size sahip çıkacağım, sizler de Cumhuriyet Halk Partisine sahip çıkacaksınız, halkın partisine sahip çıkacaksınız dedi.
     Halkın sorunlarını yakından takip ettiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, Gübre fiyatı 2002de 15 liraydı, 2013te 100 lira oldu, sizin de geliriniz bu kadar arttı mı- diye konuştu.
     2B Yasasına değinen Kılıçdaroğlu, bu arazilerin insanlara dedelerinden, babalarından miras kaldığını, bu alanları ekip biçerek ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade etti.
     CHP olarak daima halkın yanında olacaklarını, halktan yana hareket edeceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, Emin olun sizin için çalışacağız, siz yeter ki haklıdan yana, halktan yana olun, en önemlisi Cumhuriyet Halk Partisinden yana olun diye konuştu.
     Büyükşehir Yasasını eleştiren Kılıçdaroğlu, belde belediyelerinin kapanmasına tepki gösterdi. Halkın sorunlarını belediye başkanlarına rahatlıkla iletebildiklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
     Siz bu belediyeleri kapatırsanız halk sorununu kime anlatacak. Size bir söz veriyorum, iktidar olduğumuzda kapatılan o belde belediyelerinin tamamını açacağız. Halka asla yalan söylemeyeceğiz. Size sözüm var. Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar, ama 10uncu köye gideceğim ve bu millete her zaman her yerde doğruları söyleyeceğim.
     CHPli belediye başkanlarının halka hizmet ettiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, Bütün belediye başkanlarımızın alnı aktır. Çünkü bizim boğazımızdan haram lokma geçmez dedi.
     Suriye politikasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, kendileri iktidara geldiğinde kimseyle kavga etmeyeceklerini, herkesle barış içinde yaşayacaklarını ifade etti. Yurtta barış, dünyada barış sloganıyla hareket edeceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, Suriyede demokrasi yokmuş, sen önce kendi ülkene bak, senin ülkende demokrasi var mı- diye konuştu.
     Emekli olan insanların yeniden çalıştığı takdirde aylığından kesinti yapıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, bu durumun insan haklarına aykırı olduğunu savundu.
    
     -Finike ziyareti-
    
     CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ardından Finike ilçesini ziyaret etti ve seçim otobüsü üzerinden halka seslendi.
     Halkla el birliği yapıp, ülkede yalanı talanı bitirmeye kararlı olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, Türkiyenin birçok sorunu olduğunu, bunların takipçisi olduklarını söyledi.
     Finikenin portakalı ile ünlü bir ilçe olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, ancak portakal üreticisinin ürününü hak ettiği fiyattan satamadığını belirtti. Portakalın fiyatının 10 yıl önceki fiyatın yarısı olduğunu bildiren Kılıçdaroğlu, gübrenin, elektriğin, ilacın fiyatlarının ise 10 yılda önemli ölçüde arttığını ifade etti.
     AK Parti iktidarının köylüyü, üreticiyi düşünmediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, O zaman köylüyü düşünmeyen, cezalandıran siyasal iktidara ders vermeliyiz, nasıl vermeliyiz, demokratik ortamda sandığa gidip vermeliyiz. Sandığa gidip, üreticiyi ezen iktidara ders vermeye söz veriyor musunuz- şeklinde konuştu.
     Üreten ülkenin güçlü olacağını belirten Kılıçdaroğlu, tüketen, üretimi göz ardı eden, üreticiyi cezalandıran siyasal iktidarın Türkiyenin geleceğinde söz hakkı olamayacağını kaydetti.
     Finike halkından destek isteyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
     Türkiyenin ekonomisi iyi gitmiyor. Portakalın fiyatı değişmiyorsa, gübrenin fiyatı artıyorsa, birisi bundan kazanıyor demektir, ama üretici değil. Bizim derdimiz üreticinin kazanmasıdır. Herkesin kazandığı bir Türkiye, herkesin karnının doyduğu bir Türkiye, huzur içinde yaşadığımız bir Türkiye istiyoruz. Bunun mücadelesini vereceğiz. Vatandaşın cebindeki para artmıyorsa bir sorun var demektir. Bir siyasetçinin görevi vatandaşın sorununu çözmektir. İyi niyetlerle yola çıktık, bütün amacımız herkesin bu ülkede huzur içinde yaşayabileceği düzeni kurmaktır. Ekonomi iyi yönetilmiyor. Türkiye nüfusunun yüzde 50sinden fazlası bin 200 liranın altında, 400 lira ile geçinen binlerce insanlar var. Bizim görevimiz ailelerin gelirini artırmak. Bunu yaparsak Türkiyeyi ayağa kaldırmış oluruz.
     Suriye politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, Türkiyenin barış içinde olması gerektiğini ifade etti. Türkiyenin Suriye, İran, Irak ile barış içinde olması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, Kavgadan kimin ne yararı var, kavga ettik de ne oldu. Burada adamı yetiştiriyoruz, eline silah veriyoruz, git diyoruz kardeşini öldür. Türkiye Cumhuriyetine yakışır mı bu, barışı özleyen, dünyadan barışı, yurtta barışı savunan ülkeye yakışır mı bu- dedi.
    
     -Demreyi de ziyaret etti-
    
     CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Demre ilçesinde de seçim otobüsünün üzerinden vatandaşlara hitap etti. Burada da 2B Yasasını eleştiren Kılıçdaroğlu, rayiç bedellerin çok yüksek olduğunu, o arazileri kullanan insanların bu bedelleri ödeyemeyeceğini savundu.
     Vatandaşın alamadığı arazileri başkaların alacağını, bu arazilerin başkalarına geçeceğini öne süren Kılıçdaroğlu, Size düşen görev benim alın terimi kimlere peşkeş çekiyorsun demek. Size düşen görev siyasal iktidara cezayı vermek, demokrasilerde cezayı siz kesersiniz, bunun makbuzu yoktur, sandığa gideceksiniz, ananızın ak sütü gibi helal hakkınızı demokrasiden ve özgürlükten yana kullanacaksınız dedi.
     CHP olarak hiçbir milliyetçiliği ayaklar altına almadıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, Hiçbir başbakan bu ülkede Her türlü milliyetçilik ayağımın altındadır diyemez. Biz milliyetçiliği yurtseverlik olarak görüyoruz. Milliyetçilik kader birliği yapmak demektir, kafatası değil, bizim öyle bir düşüncemiz yok. Kimse komşusunun kimliğini, inancını sormaz, herkes birbirinin dinine, kimliğine saygılıdır. Bizim derdimiz işimiz, aşımızdır diye konuştu.
     Toplumun Çanakkalede, Kurtuluş Savaşında nasıl mücadele ettiyse bugün de ülkeyi bölmek isteyenlerle mücadele edeceğini belirten Kılıçdaroğlu, toplumun bugüne kadar bölünmediğini, bugünden sonra da asla bölünmeyeceğini vurguladı.
     Kendisinin halktan biri olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, ülkeyi sevdiklerini, hizmet etmek istediklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu, Ülke samanı bile ithal eder hale geldi. CHP olarak hiçbir vatandaşı ayırmadık. Türkiyenin yeniden CHPye ihtiyacı var, bunu bütün samimiyetimle söylüyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER