CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlunun iddiası

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlunun iddiası -Kayseri Büyükşehir Belediyesi: Kılıçdaroğlu, bu yalan ve iftiralarından dolayı ödemiş olduğu tazminatlardan ve vatandaşa dağıtılan sucuklardan sonra öfkesine hakim olamamakta ve aynı şar


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun iftiralarından dolayı ödemiş olduğu tazminatlardan ve vatandaşa dağıtılan sucuklardan sonra öfkesine hakim olamadığını bildirdi.
     Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlunun dünkü Kayseri ziyaretinde ortaya attığı iddialarla kamuoyunda bilgi kirliliği oluşturup, siyasette yol almaya çalıştığı öne sürüldü.
     Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve çalışanlarının, yolsuzluğa bulaşmadığının yargı kararlarıyla kesinleştiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Kılıçdaroğlu, bu yalan ve iftiralarından dolayı ödemiş olduğu tazminatlardan ve vatandaşa dağıtılan sucuklardan sonra öfkesine hakim olamamakta ve aynı şarampole yuvarlanmakta ısrar etmektedir. Girdikleri bu çıkmaz yolda haklı olduklarını ispat edecek hiçbir yargı kararı ortaya koyamayan ve sonuçlanan yargı kararlarıyla müfterilik gibi küçültülücü bir duruma düşen Kılıçdaroğlu ve akıl hocaları aynı nakaratı tekrar ederek, kamuoyu algısını yönetmeye ve böylece vaziyeti kurtarmaya soyunuyorlar.
     Kılıçdaroğlunun son açıklamalarının da yargıya taşınacağı ve daha önce kazanılan tazminatlarla yapılan sucuk ikramından vatandaşların memnun olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu açıklamasında, kul hakkından bahsetmekte ve Kim kul hakkı yiyorsa, CHP olarak karşısında duracağız demektedir. Evet, kul hakkı yiyenin Allah belasını versin. Ama iftira ve yalanlarla kul hakkına girenlerin de Allah belasını versin. Haydi siz de buna amin deyin. Kılıçdaroğlu, olmadık iftira, itham, yalan ve söylemlerle iki yılı aşkın süredir Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasekinin ve diğer bazı belediye çalışanlarının hakkını yemektedir. Adaletin tescil ettiği bu hakkı teslim edip, özür dilemek varken iftiraları ve ithamları sürdürmek acziyet göstergesidir. Kılıçdaroğlu, önce kendileri kul hakkı yemekten vazgeçmeli ve diline doladığı bu sözün gereğini yerine getirmelidir.
     Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yürütülen bütün yargı süreçlerinde, Kılıçdaroğlunun iddialarının gerçeği yansıtmadığının tespit edildiği anımsatılan açıklamada, şöyle denildi:
     Kılıçdaroğlunun yeniden açtırdık dediği konuda, yüce Türk adaleti tarafından iki kez takipsizlik kararı verilmiş ve bu karar o günlerde kamuoyu ile paylaşılmıştı. Kılıçdaroğlu ve CHP milletvekilleri hakkında yaklaşık 20 tazminat davası açılmış ve bunlardan sonuçlanan 9unda tazminat ödemeye mahkum edilmişlerdi. Bundan dolayı da yaklaşık 150 bin lirayı mahkemelere yatırmışlardı. Ayrıca diğer davalar görülmeye devam edilmektedir. Bunun dışında Kayseri Büyükşehir Belediyesi hakkında Kılıçdaroğlunun iddia ettiği gibi yürütülmekte olan herhangi bir dava bulunmamaktadır.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlunun iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER