CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Mersinde:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Mersinde: Bu coğrafyada Türkiye Cumhuriyetini onurlu, dik duran, hiç kimsenin önünde boyun eğmeyen saygın bir cumhuriyet yapacağız


MERSİN (A.A) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bu coğrafyada Türkiye Cumhuriyetini onurlu, dik duran, hiç kimsenin önünde boyun eğmeyen saygın bir cumhuriyet yapacağız dedi.
     Kılıçdaroğlu, Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinin MHPli belediye başkanı Mehmet Kaleyi ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.
     Ardından CHP Parti Okulu Gençlik Kampına giden Kılıçdaroğlu, partili gençlerle basına kapalı toplantı yaptı.
     Mersin Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri ile beldede kurdukları kampta bir araya gelen Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, beldeye kurulacak nükleer santralle ilgili çok sayıda bilinmeyen soru olduğunu söyledi.
     Yapılan sözleşme, maliyeti, büyüklüğü, yaratacağı çevre kirliliği, nükleer atıkların nasıl yok edileceği gibi soruların yanıtının sağlıklı şekilde verilmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Japonyada yaşanan olayların ardından dünyanın nükleer santrallere bakış açısının değiştiğini belirtti.
     Kılıçdaroğlu, dünyada nükleer enerjiye karşı ciddi tepkiler oluştuğunu belirterek, Bizim bu pahalı projeye imza atarken biraz daha iyi düşünmemiz gerekiyor diye konuştu.
     Büyükeceli Belediye Başkanı Kalenin kendisine nükleer santral nedeniyle beldeden göç yaşandığını söylediği bildiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
     Halkın bu tepkisine siyasal iktidarın kulak kabartması lazım. Neden nükleer enerjiye ihtiyacımız var. Bu konuda doyurucu bir açıklama kamuoyuna yapılmış değil. Neden ihalesiz bir nükleer santral verildi. O konuda da bir açıklama yapılmış değil. Zemin etütleri yapılıyor ama kamuoyuna açıklanmıyor. Neden açıklanmıyor. Eğer çok sağlamsa zemin etütleri kamuoyuna açıklansın. Türkiyede Japonyadaki gibi bir felaket ile karşılaştıktan sonra mı önlem alacak. İktidarın riske karşı bir tutumu var. Olay olur, insanlar ölür ondan sonra önlem alır. Uygar toplumların ise riske karşı farklı bir tutumu var. Olay olmadan önlem alırlar, insan yaşamını garantilerler. Neden uygar toplumlar gibi davranmıyoruz- Neden onlar gibi düşünmüyor, onlar gibi yapmıyoruz-
    
     -Silifkede partililere hitap etti-
    
     Daha sonra Silifke ilçesine geçip, Anıt Meydanında toplanan partililere seslenen Kılıçdaroğlu, iktidarın ülkenin dertleri yerine Kim Cumhurbaşkanı olacak- sorusuyla uğraştığını öne sürdü.
     Cumhurbaşkanının halkın oyu ile seçileceğini belirten Kılıçdaroğlu, Milletin oyunu bir kenara bırakmışlar. Milletin oyunu çantada keklik görüyorlar. Ben cumhurbaşkanı olacağım, sen başbakan olacaksın bunun kavgasını veriyorlar. Bu anlayış demokrasiye aykırıdır. Bu anlayış halka saygısızlıktır. Halka saygı duyacağız, halk kimi seçerse onu kabul edeceğiz dedi.
     CHP için Siz Sivasın ötesine geçemezsiniz denildiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, kendisinin yeni anlayışla Türkiyenin her coğrafyasına gittiğini ve gitmeye de devam edeceğini kaydetti.
     Şimdi kim gidemiyor- Recep Tayyip Erdoğan gidemiyor diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
     Roller değişti. Değişimden, dönüşümden, halkı çağdaş uygarlığa taşımaktan yana olan parti CHPdir. Halkı soyan, halkı değil cebini düşünen bir parti var o partinin adı da Adalet ve Kalkınma Partisidir. Köşeyi dönenlerin partisidir. Bizim yeni anlayışımız var, halk zenginleşecek, işsizliği bitireceğiz. Önce üreteceğiz sonra hakça bölüşeceğiz. Bu coğrafyada Türkiye Cumhuriyetini onurlu, dik duran, hiç kimsenin önünde boyun eğmeyen saygın bir cumhuriyet yapacağız. Bizim Dışişleri Bakanımız başkalarının el parmağı ile çağrılmayacak. Bizim Dışişleri Bakanımıza biz kimse parmakla buraya gel demeye cesaret edemeyecek. Biz komşularımızla barış içinde yaşayacağız, onların iç işlerine karışmayacağız. Kimsenin de bizim iç işlerimize karışmasını istemeyeceğiz.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Mersinde: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER