CHP Genel Sekreteri Tamayligil:

CHP Genel Sekreteri Tamayligil: Kadına şiddetin önlenmesi için yasa çıkartılıyor, ama yasaların uygulaması ve uygulayacak bilincin oluşmasında önemli problemler yaşıyoruz


DENİZLİ (A.A) - CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, kadına şiddetin önlenmesi için yasal düzenlemelerin yapıldığını ancak yasaları uygulayacak bilincin oluşmasında ve uygulanmasında önemli problemler yaşandığını söyledi.
     Tamaylıgil, partisinin Denizli il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 78. yıl dönümüne ilişkin, Mustafa Kemal Atatürkün devrim sürecinde kadınlara vermiş olduğu hakların, çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
     Türk kadınının, birçok ülkeden daha önce bu hakkı elde etmiş olmasına rağmen, süreç içerisinde yaşanılan siyasal, sosyal ve ekonomik gelişmelerin mevcut konumunu, geriye doğru götüren bir sürece dönüştüğünü ileri süren Tamaylıgil, kadına karşı şiddette de ağır tablolarla karşı karşıya olunduğunu dile getirdi.
     Tamaylıgil, kadına yönelik şiddetin önemli bir sorun olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Kadına şiddetin önlenmesi için yasa çıkartılıyor ama yasaların uygulaması ve uygulayacak bilincin oluşmasında önemli problemler yaşıyoruz. Bugün Dünya Ekonomik Formunda çıkan rakamlara baktığımız zaman bizim dile getirdiğimiz o ilerleme kaydedildi, sorunlar çözülüyor ama hangi noktadayız dediğimizde bir kadın siyasetçi parlamenter olarak gerçekten üzüntü duyuyorum. Bunların rakamsal dile getirilişinde 135 ülke araştırılıyor, Türkiye çıkan raporda maalesef 124. sırada yer alıyor. Biz dünyada ekonomide ilk 20deyiz. Orta Doğuda çok etkin konumlardayız denen bir Türkiyede, aslında demokrasinin özü olan ve bunun göstergesi olan cinsler arasında eşitlikte olduğumuz konum, gerçek tablonun ne olduğunu açıklamaktadır. Kadının mesleki eğitimle, sosyal hayatla yer alışının gerçek temellerini sağlamayan bir yönetim anlayışının Türkiyede demokrasiye, özgürlüklere ve özgürlükler içerisindeki söylem oluşturmayı nasıl gerçekleştirebileceğimizin sorgulanması gerekmektedir.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber CHP Genel Sekreteri Tamayligil: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER