CHP Grup Başkanvekili İnce:

CHP Grup Başkanvekili İnce: -"(Anayasa Uzlaşma Komisyonu) O komisyonda bizim 3 üyemiz var, çalışıyorlar. Orada bir ön mutabakat var. 4 parti kabul etmediği sürece gündeme gelmeyecek"


ISPARTA (A.A) - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "(Anayasa Uzlaşma Komisyonu) O komisyonda bizim 3 üyemiz var, çalışıyorlar. Orada bir ön mutabakat var. 4 parti kabul etmediği sürece gündeme gelmeyecek" dedi.
     İnce, partisinin Isparta İl Başkanlığınca Belediye Kültür Merkezinde güncel konularla ilgili konferans öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğanın, dün partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada "Suriye Banyasta yaşananların Kerbelada yaşananlara benzediğini" söylediğini hatırlattı.
     Karbelada 70 kişinin bir ordu tarafından katledildiğini, Banyastaki olayın ise daha farklı olduğunu ifade eden İnce, "Kerbalada Yezid vardı ama Banyasta Yezid bir tane değil, birden fazla. Başbakanın çevresine bakması lazım. Kerbala ile Banyas arasındaki fark Yezid sayısındadır. Her ikisi de acı olaydır" diye konuştu.
     CHPnin siyasi bir terbiyeden geldiğini belirten İnce, geçmişte kendi partilerinden ayrılmış olmasına rağmen Fevzi Çakmak ve Kazım Karabekire tek laf etmediklerini anlattı.
     Çözüm sürecine de değinen İnce, şunları kaydetti:
     "Akil Adamlar Heyeti üyeleri şehitlerimize, hayvanlar için kullanılan telef oldular dedi. Eskiden teröristlere çapulcu diyorduk, şimdi Akil Adamları protesto edenlere çapulcu diyoruz. Hayvancılığı bitirdiler. Artık dağlara keçiler giremez oldu. Eğer dağa, ormana salarsanız keçilere terörist, PKKlılara aktivist diyorlar. Türkiyenin özeti budur."
     Bir gazetecinin, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağın, muhalefet partilerinin yeni anayasa yapım çalışmasına yeterli iradeyi göstermediği yönündeki açıklamalarına ilişkin görüşleri sorulan İnce, şöyle konuştu:
     "(Anayasa Uzlaşma Komisyonu) O komisyonda bizim 3 üyemiz var, çalışıyorlar. Orada bir ön mutabakat var. 4 parti kabul etmediği sürece gündeme gelmeyecek. Biz orada seçim barajının düşürülmesi, memura grev hakkı, kadın erkek eşitliği, din ve vicdan özgürlüğünü önerdik. AK Parti bunları reddetti."
     İnce, daha sonra parti üyeleri ile bir araya geldi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber CHP Grup Başkanvekili İnce: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER