Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası -Mersin Servis Aracı işletmecileri Esnaf Odası Başkanı Aydın: -"Emniyet kemeri takmak trafikte bir zorunluluk olmasına rağmen, birçok sürücü bu kuralı gözardı ediyor"


MERSİN (A.A) - Mersin Servis Aracı işletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, emniyet kemeri takmanın trafikte bir zorunluluk olmasına rağmen, birçok sürücünün bu kuralı gözardı ettiğini belirtti.
     Aydın, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında emniyet kemeri kullanımının trafik kazalarındaki can kayıplarını yüzde 45, yaralanmaları ise yüzde 50 oranında azalttığını ifade etti.
     Oda olarak "2013 Emniyet Kemeri Yılı" kampanyasını desteklediklerini belirten Aydın, şunları kaydetti:
     "Emniyet kemeri takmak trafikte bir zorunluluk olmasına rağmen, birçok sürücü bu kuralı gözardı ediyor. Emniyet kemeri, kaza anında şoförün ve yolcuların dışarı fırlamasını ve otomobilin takla atması halinde aracın içinde sağa sola savrulmalarını önlemektedir. Yine kemer kullanımı çarpma etkisinin vücudun en güçlü noktalarına yöneltmekte, kafa ve omuriliği korunmaktadır. Ayrıca vücudun araçla birlikte durmasını sağlamaktadır. Arka koltukta emniyet kemeri takmak ise yaralanma riskini iki kat, dışarı fırlama riskini ise 7 kat azaltmaktadır."
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER