CHP Grup Başkanvekili İnce:

CHP Grup Başkanvekili İnce: -Yürüyen Köşk, Yalova benim kentimdir diyen Mustafa Kemal Atatürkün bize mirasıdır ve bir an önce aslına uygun restore edilmelidir


YALOVA (A.A) - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yürüyen Köşk Yalova benim kentimdir diyen Mustafa Kemal Atatürkün bize mirasıdır ve bir an önce aslına uygun restore edilmelidir dedi.
     İnce, yaptığı yazılı açıklamada, uzun süredir yurt dışında olmasına rağmen Yalova gündemini yakından takip ettiğini belirtti. Yürüyen Köşk ile ilgili yerel ve ulusal basında çıkan haberler ve yaşanan polemiklerin içini sızlattığını ifade eden İnce, şunları kaydetti:
     Yürüyen Köşk, Yalova benim kentimdir diyen Mustafa Kemal Atatürkün bize mirasıdır ve bir an önce aslına uygun restore edilmelidir. Yalova Belediyesinin Yürüyen Köşk ile ilgili Koruma Kuruluna başvurduğu, bu başvurusuna yanıt geldiği ve belediyenin bu doğrultuda proje hazırladığı yönünde bilgiler tarafıma ulaşmıştır. Yürüyen Köşk, bürokratik mekanizmalara kurban edilmemelidir. Yalova Belediyesi, projesini bir an önce hazırlamalı, Koruma Kurulu onayına sunmalı ve ivedilikle restorasyon çalışmalarına başlayıp bitirmelidir.
     Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi olduğu dönemde 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun değiştirildiğini ve kanunun 12. maddesiyle, Belediyelerin ve il özel idarelerinin görev alanlarında kalan kültür varlıklarının korunması ve değerlendirilmesi amacıyla kullanılmak üzere taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı hesabı oluşturulduğunu anımsatan İnce, şöyle devam etti:
     Bu hesapta, Yalovada emlak vergisi ödeyen her yurttaşımızın hakkı vardır. Yalova İl Özel İdaresi yetkililerinden aldığım bilgiye göre bu hesapta şu anda 1 milyon lira civarında bir para vardır. Bu paranın bir kısmı Yalovada bulunan taşınmaz kültür varlıklarının korunması ve değerlendirilmesi projelerine harcanmaktadır. Kalan kısmının Yürüyen Köşk için harcanması konusunda Yalova Belediyesini, Yalova Valiliğini göreve davet ediyorum. Taşınmaz kültür varlıklarının korunması katkı payı ile alınan paralar Yalova İl Özel İdaresi nezdinde açılan özel hesapta yatıyor, Yürüyen Köşk çürüyor. Mevzuatı bilin, kaynağı bulun, projenizi yapın ve uygulayın. Yürüyen Köşkün çürümeye terk edilmesinin vebali Yalovayı yönetenlerdedir. Rutin harcama ve ödenekleri bile açıklamasıyla meşhur, ödenek açıklama şampiyonu iktidar milletvekilinin de Yürüyen Köşk için sırtında para çantası ile ödenek getirmesine de ihtiyaç yok.
     İnce, Yalova halkının ödediği emlak vergilerinin yüzde 10undan oluşan bir kaynak bulunduğunu belirterek, Yürüyen Köşk konusunda polemik yapmaya gerek olmadığını düşünüyor, herkesi sorumluluk bilinci ile Atatürkün mirasına sahip çıkmaya davet ediyorum ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber CHP Grup Başkanvekili İnce: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER