CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz:

CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz: Hükümetin izlemiş olduğu yanlış Suriye politikası yüzünden bölgemiz gittikçe kan kaybediyor


HATAY (A.A) - CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz Hükümetin izlemiş olduğu yanlış Suriye politikası yüzünden bölgemiz gittikçe kan kaybediyor dedi.
     Eryılmaz, 8 yıldır Suudi Arabistanda çalışan ve 6 gün önce Suriye üzerinden Türkiyeye dönerken, muhalifler tarafından darp edildiğini iddia eden Vahit Bellur ile Antakya Gazeteciler Cemiyetinde (AGC) yaptığı basın açıklamasında, Suriye olaylarının ilk çıktığı andan itibaren uygulanan politikanın, bölgenin istikrarı, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından ciddi tehdit oluşturabileceğini söylediklerini hatırlattı.
     Son dönemde Türkiyenin değişik illerinde ve Hatayın sınıra yakın bölgelerinde ciddi anlamda araç hırsızlığının yaşandığını iddia eden Eryılmaz, çalınan araçların Suriyeye götürüldüğünü, bu araçlardan bazılarının kaçakçılıkta, bazılarının ise otomatik silahlar monte edilerek savaşta kullanıldığı yönünde şikayetler aldıklarını savundu.
     Eryılmaz, şu ana kadar 200 aracın değişik ilerden çalındığını ve Suriyeye götürüldüğünü, bunların da araç takip sisteminden tespit edilerek ortaya çıktığını ileri sürerek, şöyle devam etti:
     Bu araçların sınırdan nasıl geçirildiği konusunda buradaki yetkililer zan altındadır. Bu konuda kamuoyunu tatmin edecek açıklamalar yapılmalı. Vatandaşlarımızın bu zararlarını kimler ödeyecek- Otorite zaafına neden olanların, vatandaşlarımızın bu mağduriyetini karşılama gibi bir kanuni ve vicdani sorumluluğu vardır. Bu ayın 16sında bir Türk firması otobüsünün Suriyede sınıra yakın bir bölgede, silahlı muhalifler tarafından durdurularak, içinde bulunan yolcuların çok ciddi bir şekilde darp edildiği ve mallarının gasp edildiği yönünde şikayetler aldık. Daha önce buna benzer şikayetler almıştık ama elimizde somut bir delil yoktu. Hükümetin, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini koruma gibi bir sorumluluğu vardır. Suriyeli sığınmacılar için hükümetin göstermiş olduğu hassasiyeti ve duyarlılığı anlayışla karşılıyoruz. Peki bu vatandaşlarımızın mağduriyeti konusundaki hassasiyet nerde- Niye bu konuda vatandaşlarımıza hassasiyet gösterilmiyor-
     Bellur da, Suudi Arabistandan çıkıp Suriye kapısından geçtikten sonra teftiş olduğunu ve muhaliflerin, kendilerini durdurup silah zoruyla darp ettiklerini, paralarını ve eşyalarını aldıklarını iddia etti.
    
     Muhabir: Halit Demir / Emin Sansar / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER