CHP İl Başkanı Devrim Kök:

CHP İl Başkanı Devrim Kök: -Artık AKPden laf cambazlığı istemiyoruz


ANTALYA (A.A) - CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, TOKİnin Kepez ilçesindeki çalışması konusunda AK Partiden laf cambazlığı istemediklerini bildirdi.
     Kök, yaptığı açıklamada, Kepez ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ işbirliğinde proje geliştirildiğini ancak bu çalışmaların kamuoyundan gizlendiğini belirtti. CHPnin bu çalışmaları ortaya çıkardığını ifade eden Kök, AK Partili yöneticilerin ise böyle bir çalışmanın olmadığı yönünde açıklamalar yaptıklarını ancak bu açıklamaların doğruyu yansıtmadığını kaydetti.
     AK Partili yöneticilerden Bir hata yaptık ve hatamızdan kamuoyunun yönlendirmesiyle dönüyoruz şeklinde bir açıklama beklediklerini belirten Kök, Böyle yapsalardı Kepez halkı adına kendilerine teşekkür ederdik. Ama onlar böyle yapmak yerine plan iptal belgesini ellerine alıp, hiç bir şey yokmuş gibi bir açıklama yaptılar ve CHPyi suçlu göstermeye çalıştılar. Artık AKPden laf cambazlığı istemiyoruz dedi.
     TOKİ ile Kepez Belediyesi arasındaki işbirliği konusunda kamuoyunun aydınlatılmasını isteyen Kök, bu doğrultuda AK Partili yöneticilere çeşitli sorular yöneltti.
     Kentsel Dönüşüm Alanı ile Özel Proje Alanı arasında ne gibi fark olduğunu soran Kök, Özel Proje Alanında bir bölge sınırı çizilmekte ve bu bölge içindeki 2B, hazineye ait araziler, kamu ve hatta özel şahsa ait arazilerin aynı zamanda imarlı, ruhsatlı ve iskanlı binaların üstündeki bütün hak TOKİye geçmektedir. Yanlış mıdır- Kepez böyle bir tehlikenin kıyısından dönmemiş midir- diye konuştu.
     TOKİnin hakkında hiç bir bilgisi olmadığı Kepezde kendiliğinden bir çalışma yapamayacağını ifade eden Kök, bu konuda Antalyadaki AK Partili yöneticilerin yönlendirmesi bulunduğuna işaret etti. Çalışmanın 6 ay boyunca devam ettiğini ve bu süre içinde hiç kimsenin bir açıklama yapmadığını kaydeden Kök, Haberiniz dahi olmadı mı- TOKİnin elinize tutuşturduğu o iptal belgesindeki iptal nedenlerinin sihri ne kadar geçerlidir- Seçimden hemen sonra bunların bir sorun olmaktan çıkarılmayacağının garantisi nedir- dedi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber CHP İl Başkanı Devrim Kök: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER