CHP İl Başkanı Sümerden açlık grevleri

CHP İl Başkanı Sümerden açlık grevleri açıklaması


ADANA (A.A) - CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümerin, ceza evlerindeki açlık grevleriyle ilgili, Açlık grevlerinde ölümler yaşanmaması için hükümetin adım atması gerekiyor dedi.
     CHPden yapılan açıklamaya göre Sümer, çok sayıda tutuklu ve hükümlünün açlık grevi eylemini sürdürdüğünü hatırlatarak, 60. gününe yaklaşan açlık grevlerinde, bugünden itibaren yaşanacak ölümlerden yalnızca AK Parti iktidarının sorumlu olacağını savundu.
     Açlık grevlerinin bitirilmesi için gerekli adımların atılmasının insanlık adına zaruret olduğunu savunan Sümer, şöyle devam etti:
     Açlık grevlerinde ölümler yaşanmaması için hükümetin adım atması gerekiyor. Geçmişte benzer durumda yapılan hataların tekrarının ölüm ve acıdan başka bir sonuç getirmeyeceğini biliyoruz. Açlık grevindeki insanların mensup olduğu siyasi parti ve siyasi talepleri ne olursa olsun, CHP olarak yaşananların insani, psikolojik ve sosyolojik boyutunu ön plana alıyoruz. İnsanların açlık grevlerinde ölmesi ülkemize ne kazandırır- Aksine kan ve gözyaşının artmasına neden olur.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber CHP İl Başkanı Sümerden açlık grevleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER