CHP İl Yönetimi ATSOyu ziyaret etti

CHP İl Yönetimi ATSOyu ziyaret etti -ATSO Başkanı Budak: -Antalyanın birçok eksiği var. Antalya bu eksikleri ile 2023e, hatta EXPOya ev sahipliği yapacağı 2016ya kadar devam edemez


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Antalyanın birçok eksiği var. Antalya bu eksikleri ile 2023e, hatta EXPOya ev sahipliği yapacağı 2016ya kadar devam edemez dedi.
     CHP İl Başkanı Devrim Kök, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, Kepez İlçe Başkanı Halil Bahar ve il yöneticileri, ATSOyu ziyaret etti.
     ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, ziyarette yaptığı konuşmada, demokrasinin işlemesinin, ekonomik ve sosyal gelişmenin kamu yararına planlanmasının ve kontrol edilmesinin ancak sivil toplum kuruluşlarının ilgili süreçlere katılımı ile mümkün olduğunu söyledi.
     Sivil toplum kuruluşlarının bilgi anlamında siyasetin besin kaynakları olduğunu belirten Budak, Antalyanın en büyük sivil toplum örgütü olan ATSOnun da bu anlayışla kenti için projeler ürettiğini kaydetti. ATSO olarak Türkiyenin ve Antalyanın sorunları ile odanın 30 bin üyesinin ihtiyaçlarını dile getirdiklerini ve bunların siyaset üstü bir yaklaşımla ele alınarak çözüme kavuşturulmasını istediklerini vurgulayan Budak, Biz siyaset üstü anlayışla, kentimizin taleplerini dile getiriyoruz. Parti siyaseti değil, Antalya siyaseti yapıyoruz dedi.
     Antalyanın çevre yolu, hızlı tren, stadyum, kongre merkezi gibi alanlarda yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirten Budak, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Antalyanın birçok eksiği var. Antalya bu eksikleri ile 2023e, hatta EXPOya ev sahipliği yapacağı 2016ya kadar devam edemez. Bunlar ancak siyaset üstü anlayışla, tüm kurumlarımızın birlikteliğiyle çözülebilecek konular. Uzlaşı kültürünün bir şekilde siyasete de yerleşmesi lazım. Siyaset üstü konularda, kurumların ve siyasetçilerin çekişmeyi bir kenara bırakıp bir araya gelmeleri gerekiyor. Biz, Antalyanın en büyük sivil toplum kuruluşu olarak tüm siyasi partilerimizle bir araya geliyor, sorunları ve çözüm önerilerimizi dile getiriyoruz.
    
     -Antalya Türk turizminin amiral gemisi-
    
     CHP İl Başkanı Devrim Kök de ATSOnun çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, yönetim kurulu üyelerini kutladı. Sosyal ve kültürel kalkınma olmadan ekonomik kalkınmanın olmayacağını vurgulayan Kök, Antalya esnafının turizmden yeterince pay alamadığını söyledi.
     Kök, hükümetin turizm sektörüne gereken desteği vermediğini de savundu. Antalyanın sahip olduğu konaklama kapasitesi, ağırladığı turist sayısı ve deneyimli kadroları ile Türk turizminin amiral gemisi olduğunu söyleyen Kök, Turizm sektörü çok hassas ve kırılgan bir sektör. Antalyada ülkemizi ve dünya turizm sektörünü yakından tanıyan birçok deneyimli isim var. Dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanının da Antalyadan ve sektörü her yönüyle iyi tanıyan bir ismin olması gerektiğini düşünüyorum diye konuştu.
     Ziyarette ATSO Başkan Yardımcısı Güray Parlak, ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Levent Yiğiter, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Yılmaz, Ali Peker, Faruk Sayın, Kenan Çelik ve Cihangir Mızrab Deniz de ev sahibi olarak yer aldı.
     Başkan Budak, ziyaretin sonunda Başkan Köke Antalya sorunları ve çözüm önerilerini içeren bir dosya sundu ve Geçmişten Günümüze Antalya Ticaret ve Sanayi Odası adlı ATSO yayınını hediye etti.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber CHP İl Yönetimi ATSOyu ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER