CHP Milletvekili Acar ile il başkanı

CHP Milletvekili Acar ile il başkanı Kök, Kemerde ziyaretlerde bulundu


ANTALYA (A.A) - CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar ile il başkanı Devrim Kök, Kemerde ziyaretlerde bulundu.
     Acar ve Kök, partililer ile ilçe merkezi ve beldelerinde ziyaretlerde bulundu, vatandaşların sorunlarını dinledi.
     Milletvekili Acar, 2Blerin, bu araziler üzerinde yaşayan, yıllarca işleyen kişilerin hakkı olduğunu söyledi.
     İktidarın da böyle bir söylemle uygulamayı getirdiğini ifade eden Acar, Güya 2Bler bu araziler üzerinde yıllarca yaşayan kimselerin olacaktı. Ne yaptılar, fiyatlarını yüksek tuttular. Gerçek hak sahiplerinin alamayacağı miktarlar belirlediler. Ardından da yabancılara mülk satışı konusu halledildi. Zaten belli olan niyet de artık aşikar hale geldi. Dün söylediklerimiz bugün gerçek oldu. Vatandaş üzerinde yaşadığı araziyi alamaz durumda. Sermaye grupları sürecin kendilerine döneceği günü beklemekte dedi.
     2B hak sahiplerinin çaresiz olmadıklarını kaydeden Acar, fiyatlarının abartılı bulunması halinde yargıya gidilmesi gerektiğini söyledi.
     İl Başkanı Kök ise Kemer sokaklarında gördükleri karşısında şok olduğunu ifade ederek, İktidarın yüzde 6 gibi bir oy oranı hevesiyle alışveriş merkezlerine Başka bir arzunuz var mı- yaklaşımıyla hareket ediyor. Yıllardır bunun mantıklı bir yasal çerçeveye bu nedenle oturtulmuyor diye konuştu.
     Özellikle turizm bölgesinde esnafın bir başka sorununun shoppingler olduğunu kaydeden Kök, Bunda da bir planlama yok. Paranın sahibi olanlar yerleşim birimlerinin en kıymetli yerlerinde shoppingler kuruyor, hanutçularıyla, minibüsleriyle otellerden turistleri alıyor, kendi dükkanlarına sokuyor. Turist, sanki bulaşıcı bir hastalık taşıyormuşçasına esnaftan kaçıyor, uzak duruyor. Sonuç olarak da Kemer gibi bir yerde esnaf, müşteri yolu gözlüyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber CHP Milletvekili Acar ile il başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER