CHP Milletvekilleri AESOBu ziyaret etti

CHP Milletvekilleri AESOBu ziyaret etti


ANTALYA (A.A) - CHP Antalya Milletvekilleri, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini (AESOB) ziyaret etti.
     CHP Antalya Milletvekilleri Deniz Baykal, Yıldıray Sapan, Arif Bulut ve Osman Kaptan, AESOBu ziyaret ederek, yönetim kurulu başkanı Abdullah Sevimçok ve oda başkanlarıyla sohbet etti.
     Ziyarette konuşan Deniz Baykal, tüm esnafların Ahilik Haftasını kutladı. Esnafın toplumun her kesimiyle birebir ilişki içerisinde olduğunu ve ekonominin çarklarının sağlıklı dönmesinin ancak esnaf ve KOBİlerin hareketinin başarılı olmasına bağlı olduğunu vurgulayan Baykal, Temel yanılgı kalkınmanın ancak büyük sanayi kuruluşlarınca olacağı küçük ve orta boy işletmelerin bir ayak bağı olduğu ve kalkınmayı olumsuz etkilediği tezidir. Ama gerçek bunun tam tersidir. Bu bakımdan ekonomilerde esnaf ve sanatkarın büyük değeri vardır dedi.
     Türkiye gibi ekonomisi tarıma dayalı olan bir ekonomide esnaf ve sanatkar hareketinin olağanüstü önemli olduğunu diye getiren Baykal, Sosyal bakımdan önemi tartışma götürmez. Ayrıca tarihi önemini de göz ardı etmemek lazımdır. Çünkü Osmanlı imparatorluğu bir esnaf hareketi olarak kurulmuştur diye konuştu.
     Sevimçok ise ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çalışmaları hakkında bilgi verdi. 800 yıl önce koyulan kuralların bugün de çalışıyor olması halinde toplumda yaşanılan sıkıntıların birçoğunun yaşanmayacağını vurgulayan Sevimçok, Örneğin büyük alışveriş merkezlerinin, çarşı içerisindeki esnaf enflasyonunun ve rekabetin bu kadar yıpratıcı olmadığını görmüş olurduk. Ama maalesef bu değerlere sahip çıkamayarak hepimiz yozlaştık dedi.
     Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin 82 bin kayıtlı üyesi olduğunu bildiren Sevimçok, şunları söyledi:
     Antalyanın nüfusu belli ve burada esnaf enflasyonu var. Bu rakam kayıtlı olan esnafların oluşturduğu bir rakam. Bunun bir de kayıtsız olan esnafları var. Tabi birde ATSOya kayıtlı olanlar da var. Tüm bunlarla birlikte kentte yaklaşık 150 bin civarında esnaf var. Yani taksicisi, pazarcısı, konfeksiyoncusu derken Antalyada neredeyse 10 kişiye bir esnaf düşmekte. Bu da bizlere Antalyada ticaret yapmanın ne kadar zor olduğunu gösteriyor.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber CHP Milletvekilleri AESOBu ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER