CHP Muş İl Başkanı Adanurdan, Gülere

CHP Muş İl Başkanı Adanurdan, Gülere tepki


MUŞ (A.A) - CHP Muş İl Başkanı İsmail Adanur, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Gülerin açıklamasında kullandığı dil, gerçek bir sosyal demokratın söylemleriyle uzaktan yakından alakalı değildir dedi.
     Gülerin, önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) Ana Dilde Savunma Hakkı Yasa Tasarısı görüşmeleri sırasında kullandığı, Türk ulusuyla Kürt milleti eşit olamaz ifadesine tepkiler devam ediyor.
     Adanur, AA muhbirine yaptığı açıklamada, bu açıklamayı ürkütücü ve ırkçı bulduğunu söyledi.
     Gerçek sosyal demokrasilerde, toplumları ötekileştiren ve ayrıştıran, ve böylesi tutumların hayat bulmadığını ifade eden Adanur, şöyle konuştu:
     Bu açıklama, sosyal demokrat geçinen bir kadına yakışmamıştır. Dile getirdiği sözler, kendi kişisel görüşüdür. Partimizi kesinlikle bağlamaz. Bize göre hiç kimsenin kimseye ırksal yada sınıfsal bir üstünlüğü yoktur ve olamaz. Yaptığı açıklama hem yanlış hem de sadece kendisini bağlamaktadır. Bir ırkı bir başka ırka üstün tutan her türlü söylemi kınıyoruz. Genel başkanımızın da bu konudaki tavrı net ve bellidir. Güler, yaptığı bu açıklamadan dolayı Kürt halkından özür dilemelidir.
     Adanur, bu açıklamanın ardından parti olarak bölgede çok tepki aldıklarını bildirdi.
     Adanur, Gülerin, kullandığı dil gerçek bir sosyal demokratın söylemleriyle uzaktan yakından alakalı değil. Yaptığı ırkçı konuşmasından dolayı kendisini kınıyorum. O yüzden biz kendisinden bir an önce özür dilemesini bekliyoruz dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber CHP Muş İl Başkanı Adanurdan, Gülere Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER