Ulaştırma, Denizlicilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma, Denizlicilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: (Kabinedeki değişiklik) Ertuğrul Beyin gitmesiyle İzmire yönelik bizim sorumluluğumuz biraz daha arttı -İzmirin her yağmurdan sonra Venedik diye anılmasının arkasınd


İZMİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulunda yapılan değişikliğe ilişkin olarak, Ertuğrul Beyin gitmesiyle İzmire yönelik bizim sorumluluğumuz biraz daha arttı dedi.
     Bakan Yıldırım, ilk yerli üretim elektrikli tren olan Anadolu setin, Ödemiş-Bayındır-İzmir hattında hizmet vermeye başlaması nedeniyle Bayındır İstasyonunda düzenlenen törene katıldı.
     Tren setinin hizmet verdiği demir yolunun ve bu hatta tren işletmeciliğinin 1880den beri var olduğuna işaret eden Yıldırım, Ama birkaç sene öncesiyle şimdinin farkını görüyorsunuz. Vatandaşa hizmeti ibadet gibi görmezseniz, hangi görevde olursanız olun hiç bir mana ifade etmez diye konuştu.
     Konuşmasının ardından trene binerek Ödemişe kadar seyahat eden Yıldırım, bir süre makinist koltuğuna geçerek treni kullandı.
    
     -Kabine değişikliği-
    
     Bakan Yıldırım, Ödemiş seyahati sırasında trende gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Bakanlar Kurulunda yapılan değişiklikle Ertuğrul Günayın Kültür ve Turizm Bakanlığından ayrılması sonucu kabinedeki tek İzmir milletvekili bakan olarak kalmasını değerlendiren Yıldırım, şunları söyledi:
     Bir bakan gider, bir bakan gelir. Bakanlar sadece seçildiği bölgeye hizmet edecek diye bir şey yok. Ertuğrul Bey, 5,5-6 sene bakanlık yaptı. Bu kadar istikrarlı bakanlık yapan çok azdır. Bundan sonra İzmir milletvekili olarak, İzmirli hemşehrilerimize hizmete devam edeceğiz. Ertuğrul Beyin gitmesiyle İzmire yönelik bizim sorumluluğumuz biraz daha arttı. Baştan beri İzmir ile ilgili projemizi birlikte yürüttük. Değişiklik, eksiklik olmadan İzmirlilere hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız.
     Yıldırım, Ertuğrul Günayın bakanlıktan alınmasıyla akıllara, Yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı mı olacak sorusunu geldiğinin belirtilmesi üzerine, Adaylık filan İzmirin öncelikli işi değil. İzmirin öncelikli işi hizmettir. Önemli olan hizmetin yürümesi. Bir aday bulunur. O kadar aday var ki seçmekte zorlanacağız dedi.
     İzmirde her yağmur sonrası yaşanan su baskını sorununa ilişkin bir soruya yanıt veren Yıldırım, şunları kaydetti:
     İzmirin her yağmurdan sonra Venedik diye anılmasının arkasında yetersiz altyapı, çarpık yapılaşma, yerel hizmet yetersizliği var. Şehrin bugününü değil, geleceğini düşünen projelerin daha önceden yapılması lazımdı. Eğer İzmirde 35 İzmir 35 Proje 15 yıl önce başlamış olsaydı, yağmurlarda Venedik benzetmesi yapılmak zorunda kalınmazdı. İzmirliler merak etmesin, o sorunu da adım adım gündemden çıkaracağız.
    
     -Buca Tramvayı projesi-
    
     Bakan Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunun, Buca Tramvayı Projesinin bakanlığınca onay verilmemesi nedeniyle hayata geçirilemediği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, Önce başladığımız işi bitirelim. Metroyu, İzmir Metrosunu İzmirlilerin gündeminden düşürmek lazım. Buca Tramvayı bir nostaljik projedir. Anlaşmazlık yok esasında. Şirinyerden oraya metro projesi var. Hem üstte hem altta raylı sisteme gerek var mı, o ihtiyaç analizi yapılıyor. İzmirin hiçbir projesine biz olumsuz bakmadık şeklinde konuştu.
     İzmirde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca yürütülen Konak Tünelleri projesine ilişkin soruya Bakan Yıldırım, Bahri Baba Parkında tescilli binalar var. Konak ve İzmir Büyükşehir belediyelerinin olumsuz görüşü var. Biz diyor muyuz, belediyenin olumsuz görüşü var diye- Şikayet makamında olamayız, belediyeler olumsuz görüş bildiriyor diye duracak mıyız, o sorunları aşacağız. Oradan da girersek tüneli bir an önce bitirebiliriz şeklinde cevap verdi.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizlicilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER