CHP Tunceli Milletvekili Genç:

CHP Tunceli Milletvekili Genç: -Bir memlekette demokrasinin olmasından söz edebilmemiz için tarafsız bir yargının, yürütmenin yaptığı işlemleri denetlemesi lazım. Aksi halde o memlekette demokrasi diye bir şey yoktur (Fo


MUĞLA (A.A) - CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Bir memlekette demokrasinin olmasından söz edebilmemiz için tarafsız bir yargının, yürütmenin yaptığı işlemleri denetlemesi lazım. Aksi halde o memlekette demokrasi diye bir şey yoktur dedi.
     Muğla Belediyesi ve Muğla Barosu işbirliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Hukuk Devleti konulu panelde konuşan Genç, demokratik ülkelerdeki parlamentolarda yasama organlarının kanunları yaptığını ve yargının da kanunların hukuk içinde kalınarak uygulanıp uygulanmadığını denetlediğini belirtti. Genç, Bir memlekette demokrasinin olmasından söz edebilmemiz için tarafsız bir yargının, yürütmenin yaptığı işlemleri denetlemesi lazım. Aksi halde o memlekette demokrasi diye bir şey yoktur. Bir ülkede yargı sistemi yoksa, o ülkedeki vatandaşların temel hak ve özgürlükleri güvence altında değildir ve orada vatandaşlar temel hak ve özgürlüklerinden yoksundurlar diye konuştu.
     Cumhurbaşkanlığı makamında oturan kişinin tarafsız olması ve ülkede birlik, bütünlüğü sağlaması gerektiğini ifade eden Genç, o ülkede yaşayanların Cumhurbaşkanlığı makamında oturan kişiye yaptığı tarafsız, adaletli işlemler nedeniyle saygı duyması gerektiğini söyledi.
     Panelde, gazeteci yazar Uğur Mumcunun ölümünün 20. yılı nedeniyle Mumcunun 1990da Muğlada bir konferansta yaptığı konuşmanın görüntüsü de katılımcılara izletildi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak / Bekir Bektaş
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber CHP Tunceli Milletvekili Genç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER