Çilek, Manisada alternatif ürün oldu

Çilek, Manisada alternatif ürün oldu


MANİSA (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi, "İhraç ettiğimiz çilek miktarı 2012 yılında bin 750 ton civarındadır" dedi.
     Çebi, Yuntdağı bölgesindeki Osmancalı köyünde çilek üretimi yapan çiftçileri ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Çebi, tarımsal alanda gelişen ürünlerden bir tanesinin de çilek yetiştiriciliği olduğuna dikkati çekti.
     Küçük alanlardan yüksek gelir elde edilmesinin, kırsalda bulunan köyler için önemli bir geçim kaynağı olduğunu ifade eden Çebi, şunları kaydetti:
     "Birim alandan elde edilen gelirin fazla olması, küçük alanların en verimli şekilde değerlendirilmesi ve tüm aile fertlerinin iş gücünün üretime katkısı nedeniyle ilimizde çilek üretimi her geçen gün artmaktadır. İlimizde çilek üretimi özellikle Köprübaşı, Kula ilçeleri ile Osmancalı köyünde yoğunlaşmaktadır. Hatta çilek üretiminin gelişimi bir ilçemizin ve köyümüzün kaderini değiştirmiş durumdadır. Yaklaşık 5 bin 500 dekar alanda yapılan üretimden 12 bin 500 ton verim alınmaktadır. Bu durum ilimiz ekonomisine çok büyük katkı sağlamakla birlikte, ihracat potansiyelini de artırmıştır."
     Köy Muhtarı Veli Yalçınkaya ise köylerinde tütün üretiminden çilek üretimine geçildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Çilek, Manisada alternatif ürün oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER