Çimento fabrikasındaki iş kazası

Çimento fabrikasındaki iş kazası -Bursa Çimento Fabrikası AŞ: Fabrikamızın yıllık olarak temizliği yapılan çimento silomuzda temizlik sırasında silo içerisinde cidara yapışmış bir miktar çimento zemine doğru kayarak gelmiştir


BURSA (A.A) - Bursa Çimento Fabrikası AŞ, fabrikadaki iş kazasının, iş yerinde yıllık olarak temizliği yapılan çimento silosundaki temizlik sırasında silo içerisinde cidara (duvar) yapışmış bir miktar çimentonun zemine doğru kayması sonucu meydana geldiğini bildirdi.
     Fabrikadan yapılan yazılı açıklamada, saat 14.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili şu bilgiler verildi:
     Fabrikamızın yıllık olarak temizliği yapılan çimento silomuzda temizlik sırasında silo içerisinde cidara yapışmış bir miktar çimentonun zemine doğru kayarak gelmesi sonucunda, aynı zamanda havalandırma işlevi de gören giriş menholünün de kapanması nedeniyle çalışanlar, cep telefonuyla 112 Acil Servisi ve fabrikamız yetkililerini arayarak haber vermişler akabinde de fabrikamız yetkilileri olaya müdahale etmiştir. Menhol temizlenmiş, silo içerisine fabrika ekibimiz girerek içeride bulunan ve dizlerinin altına kadar çimento içinde kalan temizlik firması çalışanlarını dışarıya çıkarmışlardır.
     Emniyet teşkilatı, arama kurtarma, itfaiye ve acil servis ekipleriyle diğer bütün ilgililerin fabrikaya gelerek yardımcı olduklarının belirtildiği açıklamada, Mevcut durumda silo içerisinden çıkartılan müteahhit temizlik ekibine ait kişiler, hastaneye ambulanslarla sevk edilmişlerdir. İlk müdahaleleri yapılmış ve sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisi alınmıştır denildi.
     Fabrikadaki iş kazasında yaralanan Yunus Özviran, Hasan Yük, Savaş Akgün, Mehmet Ali Güleryüz ve Yücel Koç, Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Çimento fabrikasındaki iş kazası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER