Kaçırılan kamu görevlileri

Kaçırılan kamu görevlileri -BDP İstanbul Milletvekili Tuncel: -(Kamu görevlilerinin iadesi) Aslında bugün akşam itibarıyla gelmelerini bekliyorduk. Bir sorun çıkmış orada, yarına kaldı -Bu süreçte çözümden yana olmayan, bu


ŞIRNAK (A.A) - BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, terör örgütü PKKnın kaçırdığı kamu görevlilerinin heyete iadesine ilişkin, Aslında bugün akşam itibarıyla gelmelerini bekliyorduk. Bir sorun çıkmış orada, yarına kaldı dedi.
     Sebahat Tuncel, beraberinde bazı parti yöneticileriyle Habur Sınır Kapısında bekleyen bazı kamu görevlilerinin aileleriyle görüştükten sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.
     Kamu görevlilerinin bırakılması meselesinin uzun süredir gündemde olduğunu hatırlatan Tuncel, Özellikle sayın Öcalan ile 3 milletvekili arkadaşımızın ziyareti sonrasında bu konu gündeme geldi. PKK yetkilileri buna olumlu yanıt verdi. Bunun üzerine BDP olarak kamu görevlilerinin serbest bırakılması konusunda bir çalışma başlattık. Gelinen noktada 8 kamu görevlisi bırakılacak diye konuştu.
     Kamu görevlilerinin serbest bırakılması konusunda bir heyet oluşturduklarını, aralarında MAZLUMDER ve İHDden de yetkililerin bulunduğunu hatırlatan Sebahat Tuncel, söz konusu heyetin başkanlığını da kendisinin yaptığını ifade etti.
     Heyetle birlikte bugün Irakın Kuzeyine geçmeyi planladıklarını ancak yurt dışı çıkış yasağı nedeniyle bunun gerçekleşmediğini anlatan Tuncel, şunları söyledi:
     Türkiye demokrasisi açısından bu ayrı konu tabi. Önemli olan bu sürece zarar vermemek. Türkiye kamuoyunun beklentisi olan kamu görevlilerinin güvenlik içerisinde sağ salim ailelerine kavuşabilmesini sağlamak. Şimdi arkadaşlarımız oradalar, hazırlık yapıyorlar. Aslında bugün akşam itibarıyla gelmelerini bekliyorduk. Bir sorun çıkmış orada, yarına kaldı. Yarın öğleden sonra saat tam olarak netleşmedi ama 13.00den sonra diyelim, buraya geleceklerini umuyoruz, eğer bir aksilik bir sorun çıkmazsa...
     Orada da basın emekçisi arkadaşlarımız var. Onlara da bilgi verildi. Gelmeden heyete orada bir görüntü verilecek, bir açıklama yapılıp buraya gelinecek. Hükümet yetkililerinin hassasiyeti var basına görüntü verme konusunda. Böyle bir yaklaşımları var. Ama orada arkadaşlarımız bir açıklamayla bu tarafa teslim edecekler. Umuyoruz bu süreç uzamaz kısa sürede ailelerine teslim edilirler. Sonuç itibarıyla bu sürecin Türkiyede özellikle son dönemlerde tartışılan Kürt sorununun çözüm tartışmalarına pozitif katkı sunmasını umuyoruz. Gerçekten Türkiyede 30 yıldan bu yana yaşanan savaşın, çatışmasının artık son bulması, ortaya çıkan bu olumlu havanın bir çözüme evrilmesi konusunda herkesin durduğu noktada sorumluluğunu yerine getirmesini istiyoruz. En azından biz BDP olarak bu noktada duruyoruz.
     BDP Milletvekili Tuncel, görüşme yaptığı ailelerin çocuklarını büyük bir heyecanla beklediklerini de bildirdi.
     Bir gazetecinin kamu görevlilerinin iadesindeki gecikmenin nedenini sorması üzerine Tuncel, Oradaki yerel yetkililerle diyalog içerindeyiz. Bize daha önce bugün gerçekleşeceğini söylemişlerdi. Ama bir sorun çıktı. Onun ne olduğunu bilmiyoruz dedi.
     Sebahat Tuncel, başka bir gazetecinin gecikmede provokasyon ihtimali bulunup bulunmadığı yönündeki sorusunu ise şu yanıtı verdi:
     Sanmıyorum. Teknik bir şey sanırım. Bize salı ya da çarşamba da olabilir denmişti. Bir gün gecikmenin pek önemli olacağını sanmıyorum. Bu süreç gerçekten hassas bir süreç. Bu süreçte çözümden yana olmayan, bu süreci baltalamak isteyen kesimler de olabilir. Bu sürecin kesintiye uğramamasının temel şeyi herkesin sorumlu davranması.
     Bu arada gün içerisinde Silopiden havalanan skorsky tipi askeri iki helikopterin Habur Sınır Kapısı çevresinde bir süre tur attığı görüldü.
    
     Muhabir: Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kaçırılan kamu görevlileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER