Çin heyeti, Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

Çin heyeti, Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti


ANTALYA (A.A) - Çin Halk Cumhuriyeti Muhtelif Eyalet ve Kentleri Uluslararası İlişkiler Teşkilatı üst düzey yöneticilerinden oluşan heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydını makamında ziyaret etti.
     Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti kentleri arasında işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla Antalyaya gelen heyette yer alan Büyükşehir Belediyesinin Çindeki kardeş şehri Haikou Belediye Başkan Yardımcısı Li Hu, Antalyanın turizm deneyiminden faydalanmak istediklerini ifade etti.
     Heyet lideri Çin Halk Cumhuriyeti Muhtelif Eyalet ve Kentleri Uluslararası İlişkiler Teşkilatı Asya ve Afrika İlişkileri Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Hu Jianhuai ise Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti şehirlerinin ekonomik, turizm, tarım ve enerji alanında karşılıklı işbirliği yapması, çeşitli projelerde birlikte yer almasından mutluluk duyacaklarını belirtti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın da Antalya ile Çinin kentleri arasında ilişki kurulması ve işbirliğinin geliştirilmesi adına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını anlattı.
     Antalya turizmi hakkında konuklarına bilgi veren Akaydın, Haikou Belediye Başkan Yardımcısı Li Hu ile turizm fırsatları konusunda görüş alışverişinde bulundu.
     Akaydın, Li Huya, Kardeş şehrimiz Haikouyu ziyaret ettiğimde gördüm ki kentiniz golf turizmine çok uygun bir kent. Bu konuda girişimlerde bulunabilirsiniz. Ayrıca sahip olduğu termal kaynaklar, sağlık turizminde kullanılabilir. Kentiniz bugüne kadar gördüğüm en güzel kongre ve fuar merkezine sahip. Kongre ve fuar turizmini de geliştirebilirsiniz önerilerinde bulundu.
     Türk Çin İşadamları Derneği Başkanı Kemal Koçak da 2 ülke iş adamlarının karşılıklı yatırım projelerine dernek olarak destek verebileceklerini kaydetti.
     Ziyaretin ardından Akaydın ve Çin heyeti birbirlerine hediyeler verdi.
    
     Muhabir; Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Çin heyeti, Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER