Cizrede Hayat Boyu Eğitim semineri

Cizrede Hayat Boyu Eğitim semineri


ŞIRNAK (A.A) - Cizrede Hayat Boyu Eğitim semineri kapsamında velilere Kürtçe sunum yapıldı.
     Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Eğitim Genel Müdürlüğünce başlatılan Cizre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün destek verdiği Hayat Boyu Eğitim seminerleri başladı.
     Cudi Mahallesindeki Sevgi Yuvası Anaokulunda düzenlenen seminerde Aile Eğitmeni, Psikolojik Danışman ve Fen Lisesi Rehber Öğretmeni Agit Işık velilere Kürtçe bir sunum yaptı.
     Işık, sunumun ardından yaptığı açıklamada, seminere, 3-18 yaş grubundaki çocukları olan velilerin katılabileceklerini belirterek, şunları söyledi: Velilerimize 14 haftalık bir eğitim sürecimiz olacak. Her hafta farklı bir konu işlemek sureti ile çocuklarımıza daha iyi nasıl bir anne, baba olunabilir bunları eğitim sürecinde velilerimizle bire bir paylaşma şansımız olacak. İkinci haftasında olan eğitimimize velilerimizin katılımı güzel. Biz burada yeri geldiğinde Türkçe de eğitimimizi yapıyoruz. Ancak ailelerin daha çok kendilerine yakın buldukları, kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri ana dillerinde dilimiz döndüğünce yardımcı olmaya çalışacağız. Eğitim sistemimizde de seçmeli ders olarak konulmuş olması da artı bir şeydir. Bunun ailelerin okula kazanımları, okula kazandırılmalarını çok önemli bir ölçüde olumlu yönde etkileyecektir.
    
     Muhabir: Abidin Yel / Meral Özdemir
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Cizrede Hayat Boyu Eğitim semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER