Cizre KCK davası

Cizre KCK davası -Şırnakın Cizre ilçesinde terör örgütü PKKnın üst yapılanması olan KCK içinde yer aldıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 34ü tutuklu 90 sanığın yargılanmasına devam edildi -Tutuklu sanıklardan 3ü tah


DİYARBAKIR (A.A) - Şırnakın Cizre ilçesinde terör örgütü PKKnın üst yapılanması olan KCK içinde yer aldıkları iddiasıyla yargılanan 34ü tutuklu 90 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu 29 sanık ve avukatlar hazır bulunurken diğer sanıklar ise mazeret bildirerek katılmadı.
     İzmir 4 Nolu T Tipi Cezaevinde tutuklu bulundukları için duruşmaya getirilmelerinde sıkıntı yaşanan sanıklardan Mehmet Harun Sabuncu, Nevzat Yılmaz, Sabri Karagöz, Mehmet Emin Gözhan ile Derviş Taniş ise bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya dahil edildiler.
     Mahkeme başkanı, sanıklar hakkında dosyada yer alan atılı suçlamaları okuyarak savunma yapmaları için söz verdi.
     Tutuklu sanık Ali Güven, atanan tercüman aracılığıyla Kürtçe yaptığı savunmasında, BDPnin resmi üyesi olduğunu belirterek, Parti üyesi olduğum için 18 aydır cezaevindeyim. Başka herhangi bir suçum yoktur. Kent konseyinde yer almadım. 69 yaşında ve hastayım, tahliyemi istiyorum dedi.
     Sanık avukatı Tahir Elçi de, sanıkların sadece legal bir partinin etkinliklerine katıldığını savunarak şöyle dedi:
     Sanıkların, KCK adlı yapının sözleşme içeriğinin bir cümlesinden haberi yok. Örgüt üyeliğinin hiçbir unsuru dosya kapsamında bulunmamaktadır. Dosya kapsamında BDP toplantılarında Abdullah Öcalan posterlerinin varlığı ve bazı sözlerden dolayı örgüt propagandası ile suç ve suçluyu övmek suçları gerekçesi değerlendirilebilir. Bu gerekçelerin hiçbiri örgüt üyeliği anlamına gelmiyor. Bu bağlamda, sanıkların aleyhine ciddi bir delil yoktur. Bu hususlar dikkate alındığından müvekkillerimin tahliyesini talep ediyorum.
     Mahkeme heyeti, verdiği kısa aranın ardından tutuklu sanıklardan Ali Güven, Dilek Yıldız ve İhsan Saçanın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.
     Mahkeme, daha önce de çocukları hasta olduğu için tahliye talebinde bulunan Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onuru Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında adli kontrol şartıyla tahliye etmişti.
    
     Muhabir: Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER