Cizreli öğrenciler Brezilyadaki bilim fuarında Türkiyeyi

Cizreli öğrenciler Brezilyadaki bilim fuarında Türkiyeyi temsil edecek -Cizre Fen Lisesi öğrencilerinin kimya alanındaki Non-Alcoholic Hand Disinfectant projesi ile Brezilyadaki bilim fuarında Türkiyeyi temsil edecek


ŞIRNAK (A.A) - Cizre ilçesi Cizre Fen Lisesi öğrencileri Non-Alcoholic Hand Disinfectant projesi ile Brezilyadaki bilim fuarında Tekirdağ Fen Lisesi öğrencileri ile birlikte Türkiyeyi temsil edecek.
     Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Monis, danışman öğretmen Şerif Balcan ile projeyi hazırlayan Cizre Fen Lisesi öğrencilerinden Muhammed Yalgatekin ve Esanur Sekini makamında kabul eden Cizre Kaymakamı Şenol Koca, Türkiyeyi Brezilyada yapılacak olan bilim fuarında Tekirdağ Fen Lisesi öğrencileri ile birlikte temsil edecek olan Cizre Fen Lisesi öğrencilerinden gurur duyduğunu söyledi.
     Bu çalışmadan dolayı okul müdürüne, proje danışmanı öğretmen ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirten Koca, Öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılarının devamını dilerim dedi.
     Koca daha sonra öğrencilere birer tablet bilgisayar hediye etti.
     2011-2012 eğitim öğretim yılında Fen Lisesi öğrencileri Muhammed Yalgatekin ve Esanur Sekinin öğretmenleri Şerif Balcan danışmanlığında hazırlamış olduğu proje İstanbulda organize edilen ve 325 projenin katıldığı 65 projenin finalist proje olarak sergilendiği 19. Uluslararası Çevre Proje Olimpiyattı Yarışmasında Türkiye birincisi seçilerek altın madalya ile ödüllendirilmişti.
     Öğrencilerin 16 Ekim tarihinde Brezilyaya gidecekleri öğrenildi.
    
     Muhabir: Abidin Yel/ Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Cizreli öğrenciler Brezilyadaki bilim fuarında Türkiyeyi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER