Çocuk rüzgar sörfçüler Alaçatıda buluşacak

Çocuk rüzgar sörfçüler Alaçatıda buluşacak -Milli Sporcu Çağla Kubat, çocuklar ve gençlerin katılacağı Dünya Şampiyonasını Alaçatıda düzenlemek için sponsor desteği arıyor -Çağla Kubat: Dünya çocuklarını Alaçatıda ağırladıktan


İZMİR (A.A) - Ali Korkmaz - Milli Sporcu Çağla Kubat, Çeşmenin Alaçatı beldesinde kendisine ait okulun ev sahipliğinde çocuklar ve gençlerin katılacağı Dünya Şampiyonasını düzenlemek için sponsor desteği arıyor.
     Kubat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her sene farklı yerlerde yapılan 18 yaşına kadar olan çocuklar ile 18-21 yaş arasındaki gençlerin katıldığı şampiyonanın bu sene Alaçatıda yapılma fırsatının doğduğunu söyledi.
     Geçen yıl İtalyanın Garda Gölünde yapılan organizasyona 180 sporcunun katıldığını kaydeden Kubat, Alaçatı zaten rüzgar sörfünde dünyanın en önemli yerlerinden bir tanesi. Bu etkinlik tanıtım açısından çok önemli. Bu sene Dünya çocuklarını Alaçatıda ağırladıktan sonra bu organizasyonu Çocuk Festivali haline getirme düşüncemiz var dedi.
     Organizasyonun ardından bunu her sene çocukların katılımıyla düzenlenen bir Türkiye Şampiyonası haline getirmek ve bu süreci devam ettirmek istediklerini vurgulayan Kubat, Zaten Alaçatıdaki okulumu kurduğumda çocukları destekleme düşüncem vardı. Bununla örtüştüğü için bu organizasyona ev sahipliği yapma düşüncemiz oldu diye konuştu.
    
     -Sponsor arayışları-
    
     Kubat, etkinliğin 1-6 Temmuz tarihlerinde Alaçatıda kendi adını taşıyan okulda düzenleneceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bunun dışında sporcuların ve hakem heyetinin konaklamaları, dereceye girenlere verilecek ödüllerle ilgili bir sponsorluk gerekiyor. Bunun için kamu kurumlarından destek gördük. İzmir Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Metin Kaplan, Yelken Federasyonu destek olma sözü verdi. Bunun dışında bir firmanın da bu organizasyonu sahiplenmesi şart.
    
     -2013 sezonu-
    
     Bu sezon Rüzgar Sörfü Dünya Şampiyonasının ilk ayağının mayıs ayında Korede yapılacağını kaydeden Kubat, Televizyon projesine ara verdikten sonra bu sezona ciddi bir şekilde hazırlanmaya çalışıyorum. Televizyon projeleri nedeniyle son 2 senedir rüzgar sörfünü hobi olarak sürdürmüştüm. Ancak bu sene yaklaşık 2 ay antrenmanlarımı iklimi uygun olduğu için Kanarya Adalarında yaptım. 4 ayaklı şampiyonada en iyi dereceyi elde etmek için çalışacağım dedi.
    
     -Televizyon çalışmaları-
    
     Kubat, antrenman sürecini çok iyi değerlendirdiğini ve bu süreçte yeni bir televizyon projesi oluşturduklarını belirterek, doğa sporlarını ve turistik yerleri anlatan projenin yayınlanacağı kanal için görüşmelerin sürdüğünü söyledi.
     Projenin, antrenmanlarını da sürdürebileceği bir şekilde devam edeceğini kaydeden Kubat, programın yayınına haziran ayında başlamayı planladıklarını bildirdi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Çocuk rüzgar sörfçüler Alaçatıda buluşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER