Çölyak hastası olan 2 kardeş destek

Çölyak hastası olan 2 kardeş destek bekliyor


SİİRT (A.A) - Siirtte çölyak hastası 2 kardeş destek bekliyor.
     Pervari ilçesinin Sarıdam köyünde oturan Muzaffer Uluç (38) iki çocuğunun çölyak hastası olduğunu, çocuklarının bakım ve tedavileri konusunda yetkililerin destek beklediğini söyledi.
     Uluç, 7 çocuğu olduğunu, köy şartlarında ailesinin geçimini çok zor şartlar altında sağladığını kaydeden Uluç, 12 yaşındaki kızı Müjdenin 3 yıldan beri çölyak hastası olduğunu, kızını tedavi için sürekli Gaziantepe götürdüğünü bildirdi.
     Maddi açıdan zor duruma olduğunu ifade eden Uluç, şunları söyledi:
     Benim için büyük bir yıkım. Bununla uğraşırken, diğer kızım 9 yaşlarındaki Esrada da aynı hastalık ortaya çıktı. Bunların beslenmeleri ve tedavileri konusunda büyük bir sıkıntı çekiyorum. Çölyak hastalarının tüketebildiği gıdalar çok pahalı. Onların tüketebildiği glutiensiz bir paket makarna bile neredeyse 2 liraya alınabiliyor.
     Bunları almaya gücüm yetmiyor. Kızlarım göz göre göre her gün eriyor. Ben ve eşim bundan çok etkileniyor, çok üzülüyoruz. Tedavileri konusunda da sıkıntı çekiyorum. Gaziantepe götürüp tedavilerini yapmakta maddi açıdan bana büyük külfet getiriyor. Bu konuda yetkililerden destek bekliyorum. Bana yardım eli uzatılsın.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Nurten Aslan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Çölyak hastası olan 2 kardeş destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER