ÇOMÜde 44 ülkeden 380 öğrenci öğrenim

ÇOMÜde 44 ülkeden 380 öğrenci öğrenim görüyor


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ), 44 ülkeden 380 öğrenci öğrenim görüyor.
     ÇOMÜden yapılan açıklamaya göre, üniversitenin son 2 yılda yabancı öğrenci sayısının yüzde 100e yakın oranda arttı. Kasım ayı verilerine göre, ÇOMÜde 44 ülkeden 380 öğrenci öğrenim görüyor. Bu sayının 2. dönem 400ü aşması bekleniyor.
     Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, ÇOMÜ için daha fazla uluslararası öğrenciye sahip olmanın stratejik bir hedef olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Tıpkı yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin oranını arttırmak gibi uluslararası öğrenci ve öğretim elemanlarımızın sayısını arttırmak bizim için önemli hedeflerden biridir. Uluslararasılaşma ÇOMÜde evrensel üniversite kültürünün oluşmasına yardımcı olacağı gibi mezunlarımızın tüm dünyayı iş sahası olarak görmesine, dolayısıyla öz güvenlerinin gelişmesine de yardımcı olacaktır. Uluslararası ortamda eğitim almanın kendisi bile başlı başına bir eğitimdir. Ayrıca çok renklilik ve farklılıkların birlikteliği en iyi demokrasi okuludur. Bu bağlamda ÇOMÜnün hedefi öğrencilerinin en az yüzde 10unu farklı ülkelerden alabilmektir. Bu hedef doğrultusunda ilk aşama 500, ardından 1.000, sonrasında ise 3 bin öğrenciye ulaşmak.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber ÇOMÜde 44 ülkeden 380 öğrenci öğrenim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER