ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı Ege, Rektör Laçineri ziyaret etti


ÇANAKKALE (A.A) - AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı İsmail Ege, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçineri ziyaret etti.
     Rektör Prof. Dr. Laçiner, ziyarette yaptığı açıklamada, ilçelere önem verdiklerini, alt yapısı uygun olan, mekan sorunu bulunmayan yerlerde çok ciddi büyüme kaydettiklerini söyledi.
     Çanakkale ve ilçelerindeki öğrenci sayısında büyük artış olduğuna işaret eden Laçiner, Çanda 700-750 civarında olan öğrenci sayısı 1500e, Yenicede 1000 olan öğrenci sayısının 2000e doğru gittiğini, Biganın öğrenci sayısının ise 6 bin 500 civarında bulunduğunu kaydetti.
     Laçiner, Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokuluna büyük önem verdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:
     Geliboludaki okulumuzun mekan sıkıntısına takıldık, ruhsat sorununu çözemedik. Oteli belediyeden almamıza rağmen ruhsat sorununa çözüm bulamadık. Şu anda belediyeyle görüşmelerimiz devam ediyor. Otelin bir kısmını okul olarak kullanmayı, bir kısmını da öğrencilere uygulama alanı olarak oteli işletmeyi düşünüyorduk. Geliboluda eğitim verdiğimiz okul çok eski bir okul, arazi sorunu hala çözülmüş değil. Gelibolu bir üniversiteyi hak ediyor. Bu uzak bir hedef değildir. Vizyonunuz ve hedefiniz geniş olsun. Yola çıkarsınız ve onun üzerine gayret gösterirsiniz.
    
     -Rektör Laçiner, Tarih Bölümü öğretim üyeleriyle bir araya geldi-
    
     ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Tarih Bölümü öğretim üyeleriyle bir araya geldi.
     Toplantıya Laçinerin yanı sıra, öğretim üyeleri Doç. Dr. Muhammet Erat, Doç. Dr. Mehmet Fatih Yavuz, Doç. Dr. Reyhan Körpe, Yrd. Doç. Dr. Halil Şimşek, Yrd. Doç. Dr. Lokman Erdemir, Yrd. Doç. Dr. Ali Sönmez, Yrd. Doç. Dr. Cahide Sınmaz Sönmez ile Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Azer Banu Kemaloğlu katıldı.
     Bu yılın Piri Reis Yılı olduğunu belirten Rektör Laçiner, toplantının amacının konuyla ilgili yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunmak olduğunu dile getirdi.
     Rektör Laçiner, Piri Reis üzerine kamuoyunu aydınlatıcı ulusal ve uluslararası çalışmalar yapmak gerektiğini belirterek, Konunun tarihi, arkeolojik, edebi, boyutu var. Bu bağlamda ÇOMÜnün yapması gerekenler bulunuyor dedi.
    
     -İl Emniyet Müdürü Zoroğlu, Rektör Laçineri ziyaret etti-
    
     Çanakkale Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçineri ziyaret etti.
     Zoroğlu, Çanakkalenin huzurlu bir yer olduğunu ve kentte yaşanan olayların en küçüğünden en büyüğüne hepsinin değerlendirildiğini söyledi.
     Rektör Laçiner ise üniversitenin büyük oranda polis bölgesinde olduğunu ifade ederek, Bu sebeple paydaş bir rolümüz var. Emniyet görevlilerinin doğru yaklaşımları sebebiyle sizin aracılığınızla tüm görevli arkadaşlarımıza teşekkür ederiz dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER