ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -Panik Bozukluk Hakkında Yanlış Bilinenler konulu konferans düzenlenecek


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalı tarafından Panik Bozukluk Hakkında Yanlış Bilinenler konulu konferans düzenlenecek.
     ÇOMÜ Anafartalar Yerleşkesi Süleyman Demirel Konferans Salonunda 25 Ocakta düzenlenecek konferansta Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Murat Demet tarafından, Panik atak kimlerde görülür- Panik atakları tekrarlar mı- Tedavide kullanılan ilaçlar bağımlılık yapar mı- İlaçların yan tesirleri var mıdır- İlerde çocuklarımda da panik görülür mü- konularında bilgi verilecek.
     Konferans, ücretsiz olarak dinlenebilecek.
    
     -Sağlık Bilimleri Enstitüsüne iki yeni program-
    
     ÇOMÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsüne iki yeni program açılacak.
     Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca alınan kararla, Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Disiplinlerarası Sağlık Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı ve Disiplinlerarası Sağlık Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programının açılması uygun bulundu.
    
     -Çanakkale Defterdarlığından Mavi Kapak kampanyasına destek-
    
     ÇOMÜ tarafından başlatılan Mavi Kapak Kampanyasına destekler sürüyor.
     ÇOMÜ Rektörlüğü ve Cam Şişe İşletmesi arasında yapılan protokol sonucu başlatılan ve ihtiyaç sahiplerinin kullanması için toplamda 8 tekerlekli sandalye alınan kampanyaya bir destek de Çanakkale Defterdarlığından geldi.
     Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Çanakkale Defterdarı Sacide Şakarı makamında ziyaret ederek, toplanan 35 kilogram mavi kapağı teslim aldı.
     Sacide Şakar, kurumsal anlamda sosyal sorumluluk projesine katkı sağlamanın kendileri için önemli olduğunu belirterek, Kampanyaya destek için sadece Çanakkaleden değil, ilçelerden de yardım aldık. Bu anlamda öncelikle personelime ve anlamlı projeye öncülük ettikleri için de ÇOMÜye çok teşekkür ediyorum dedi.
     Prof. Dr. Hisar ise destekleri için Şakara teşekkür edip, 2012 engelliler yılıydı. Bu sebeple başlattığımız kampanya Çanakkale halkından ve ÇOMÜlülerden büyük ilgi gördü. Kampanyanın devam etmesi konusunda yoğun talep geldiği için, kampanyamızı 1 yıl daha uzattık ve desteklerin devam etmesini bekliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER