ÇOMÜden kısa kısas

ÇOMÜden kısa kısas -Japonyanın Osaka Prefecture Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzalandı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Japonyanın Osaka Prefecture Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması imzalandı.
     ÇOMÜden yapılan açıklamada, ÇOMÜ Japon Dili Eğitimi öğretim elemanlarının çabalarıyla gerçekleşen anlaşmanın akademik ve bilimsel işbirliğinin yanı sıra öğrenci değişimini de kapsadığını bildirdi.
    
     -Çocuklar Evi personeli İzmiri ziyaret etti-
    
     ÇOMÜ bünyesinde faaliyet gösteren Çocuklar Evi personeli, İzmirdeki anaokulları ve ilköğretim okullarına yönelik gözlem ve araştırma gezisi düzenledi.
     Çocuklar Evi Müdürü Derya Deniz ile personelin katıldığı gezide, kreşlerin etkinlik alanları sınıflar gezilerek, özellikle kullanışlılık ve görsellikle ilgili kullandıkları materyaller, okulların fiziki yapıları ve eğitim açısından kullanılan teknikler hakkında bilgiler alındı.
     Gezi sırasında yeni açılacak 300 kişilik anaokulu ve çocuk kulübü kuruluşu için araştırma yapan ekip, okullardaki kullanılan malzemelerin çeşitleri, nasıl temin edilebilecekleri, yaptıkları çeşitli etkinlikler gibi ortak konular hakkında görüş alışverişinde bulundu.
    
     -ÇOMÜ, Yunanistanda temsil edildi-
    
     ÇOMÜ, Yunanistanda temsil edildi.
     Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Programı Yenilik Transferi Projeleri kapsamında yürütülen EcoQualify III projesi çerçevesinde Yunanistanın Volos kentinde düzenlenen konferansa Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur, Bayramiç MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Karabayır ile Yrd. Doç Dr. Nazan Çevik katıldı.
     Projenin final toplantısı niteliğindeki konferansta, proje kapsamında hazırlanan Organik Perakendecilik Eğitimi için Kalite Güvence Sisteminin Kalite adlı el kitabının Bulgarca, İngilizce, Romence, Türkçe ve Yunanca versiyonları tanıtıldı. Projenin çıktıları tartışıldı ve gelecek projeksiyonları hakkında görüşmelerde bulunuldu.
    
     -Rektör Laçiner, Müftü Öcütü ziyaret etti-
    
     ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, İl Müftüsü İbrahim Öcütü ziyaret etti.
     Laçiner ve beraberindeki Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hamit Palabıyık ve Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selim Said Eren, Öcüt ile makamında görüştü, yapılabilecek işbirliği çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısas Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER