ÇOMÜ Kampüs FMnin konukları

ÇOMÜ Kampüs FMnin konukları -AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı Ege ile ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Tan, üniversitenin radyosuna konuk oldu


ÇANAKKALE (A.A) - AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı İsmail Ege ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğrenci Konseyi Başkanı Evren Tan, ÇOMÜ Radyosu Kampüs FMe konuk oldu.
     Ege, programda yaptığı konuşmada, Gelibolu Meslek Yüksekokulunun yeni binası için ilgili bakanlıklardan yer tahsisinin sağlandığını söyledi.
     Eğriköy mevkisinde 7 dönümlük yer tahsis edildiğini dile getiren Ege, Önümüzdeki hafta tahsis işimiz tamamen bitiyor. Orası gelişmeye çok müsait bir yer. Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner hocamızın, Adalar Üniversitesi, Gelibolu Üniversitesi diye bir şey var. İnşallah bu noktada bunun da temelini atmış olacağımız inancındayım dedi.
     Ege, her şeyin hayal etmekle başladığını belirterek, şöyle konuştu:
     Hayallerimizi düşünsel anlamda belirli bir yerlere oturtturursak Gelibolu Üniversitesinin de çok rahat kurulabileceği inancındayım. Çünkü Gelibolu önemli bir coğrafya. Önemli bir tarihe sahip. Ama en önemli faktör, en önemli unsur toplumun bunu istemesi. Bu istendikten sonra olamayacak şey yoktur diye düşünüyorum. Çünkü, samimi söylüyorum bundan 2 yıl önce üniversitenin yeni yer konusunda bütün umudumuzu kaybetmiştim. Ama çok şükür bugün yer sorununu hallettik. İlçeye yapılacak en büyük yardım yatırımların en büyük destekçisi yerel idare olmalı. Gıptayla bakıyoruz. Bigada, Çanda, Yenicede bunun örneklerini yaşıyoruz. Geliboluda da maalesef bunun kötü örneklerini yaşıyoruz. Yerel yönetim olarak ÇOMÜye, rektöre, siyasete kızabilirsiniz ama sizin Gelibolu halkını cezalandırmaya hakkınız yok. Bugün bu üniversitenin kapalı olması demek Gelibolu ekonomisini kayıp demektir. Gelibolu Belediyesinin kaybı demektir. Yerel yönetim bazı şeylere destek vermediği noktada 1 senede yapılacak şeyleri maalesef 3 senede bile zor yapıyorsunuz. İnşallah yerel yönetimin inadı kırılır.
    
     -Öğrencilerin en büyük sıkıntısı halk otobüsleri-
    
     Programa konuk olan ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Evren Tan ise öğrencilerin sıkıntılarını, problem ve isteklerini resmi yazılarla üniversite yönetimine aktardıklarını, yönetiminin de öğrenci konusunda oldukça hassas olduğunu ve duyarlı davrandığını söyledi.
     Üniversitede her enstitü, fakülte, bölüm ve programlarda temsilcileri bulunduğuna işaret eden Tan, öğrencilerinin en büyük sıkıntısının halk otobüsleriyle ilgili olduğunu bildirdi.
     Tan, ders kayıtlarıyla ve transkriptlerle ilgili, mezuniyet aşamasında kredi yetersizliği, yemek fiyatlarıyla ilgili sıkıntıların iletildiğini, ancak en büyük sıkıntının halk otobüsleriyle alakalı olduğunu ifade etti.
     Öğrencilerin halk otobüslerdeki sıkıntılar yüzünden yeter artık diyecek seviyeye geldiğini belirten Tan, şunları kaydetti:
     Hafta içi 07.00-11.00, 15.00-16.00 saatleri arasında Terzioğlu Yerleşkesi istikametine giden seferlerin yetersiz olduğunu söyledi arkadaşlarımız. Bu benim de bizzat gördüğüm bir sıkıntı. Yine aynı şekilde 15.00-16.00 ve 19.00-20.00 saatleri arası SSK istikametine giden araçların yetersiz olduğunu söylüyor arkadaşlar. Bazı şoförlerin öğrenci arkadaşlarımıza kaba davranışlarından söz ediliyor. Otobüslerin bazıları güzergah dışı kullanılıyor. Bazı halk otobüsü şoförlerinin trafiği tehlikeye sokacak şekilde araç kullanmaları her gün yaşadığımız bir olay. Bu sorunların çözülmesini istiyoruz.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber ÇOMÜ Kampüs FMnin konukları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER