ÇOMÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Altınbaş: -Her can sıkıntısı, moral bozukluğu depresyon değildir


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kürşat Altınbaş, her can sıkıntısının, moral bozukluğunun depresyon olmadığını bildirdi.
     Altınbaş, katıldığı bir radyo programında yaptığı açıklamada, depresyonun yabancı dilden edinilmesi nedeniyle anlaşılmasının biraz güç olabildiğini, içeriğinin kullanıldıkça doldurulduğunu ifade etti.
     Yanlış bilgilenmelerin, medya kaynaklarının bilgiyi doğru aktaramamasının ya da algılanan şekliyle aktarılmanın kavramın bir süre sonra asıl anlamından uzaklaşabileceğine işaret eden Altınbaş, şunları kaydetti:
     Depresyonun ölçütleri vardır. Her can sıkıntısı, moral bozukluğu depresyon değildir. Bunun için muayene edilip, değerlendirme yapılıp, belli bir süreyi kapsayan, sadece çöküntünün değil buna eşlik eden birçok sebebin olduğu, günün büyük bir çoğunluğunu kapsayan ve süren bir ruh halini gösterir depresyon. O yüzden morali bozulan herkes depresyonda değildir. İnsanlar kendilerinde bir çöküntü, bir değişim fark ediyorlarsa bunun için bir psikiyatriste gitmelidir. Depresyon teşhisini hekim koymalıdır. O yüzden kişiler bir sorun yaşadıklarında konunun uzmanına başvurmaları gerekiyor.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber ÇOMÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER